close
ActualitatePromovate

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni organizează o serie de evenimente dedicate „Zilei Românilor de Pretutindeni”

Perioada de înscriere pentru participarea la evenimentele dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni se prelungește până la data de 10 mai 2024
 Cei interesați se pot înscrie prin intermediul aplicație:https://dprp.zrp.inspect.com.ro/
 După crearea contului, completarea și validarea formularului, invitația nominală va fi transmisă solicitanților.
Informații complete privind modalitatea de înscriere și de participare sunt disponibile în anunțul de aici: https://dprp.gov.ro/…/gheorghe-carciu-secretar-de-stat…/.
 Vă așteptăm la sărbătoarea românilor de pretutindeni!
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni organizează, în parteneriat instituțional, o serie de evenimente dedicate „Zilei Românilor de Pretutindeni” în perioada 24–26 mai 2024, la București. În aceste zile, îi așteptăm acasă pe toți cei care își asumă cu mândrie identitatea românească și pot fi alături de noi, într-o incursiune în cultura și tradițiile care ne unesc.
„Ziua Românilor de Pretutindeni” este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai, potrivit Legii 101/ 2015 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, ca o formă de recunoaștere a importanței pe care statul român o acordă comunităților de români care trăiesc în afara granițelor țării.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.