close
Neo-Babilon

Emmanuel Macron: „Problema dvs. este că vă închipuiți că un tată este obligatoriu un bărbat”

lesalonbeige.fr

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost abordat la Palatul Elysée de președintele Asociației Familiei Catolice (AFC), care i-a cerut să respingă actul legistlativ pentru procrația asistată medical (PMA).

Acest act prevede că lesbienele și femeile singure pot avea acces universal la fertilizarea artificială (FIV), iar copiii născuți în urma acestui procedeu ar avea oficial în acte ca „tată” o femeie, sau nu ar avea nici un tată. Altfel spus, această lege promovează „crearea” unor copii care nu au, oficial, tată.

La Palatul Elysée tocmai se sărbătorea cea de-a treisprezecea aniversare a Convenției Drepturilor Copilului, care spune printre altele: „un copil are dreptul să își cunoască părinții și să fie crescut de părinții lui”. Președintele AFC i-a arătat lui Emmanuel Macron că ar fi absurd să sărbătorești ratificarea Convenției Drepturilor Copilului în timp ce accepți „crearea” artificială și intenționată a unui copil care nu are tată, prin PMA.

Vreți să știți care a fost răspunsul lui Macron? A fost de-a dreptul suprarealist. Președintele Macron a răspuns că, la nivel simbolic, nu este nici o problemă cu PMA.

„Problema dvs. este că vă închipuiți că un tată este obligatoriu un bărbat. Toți psihanaliștii vă vor spune că nu este deloc așa.”

Cred că problema noastră a tuturor este că ne închipuim că mai există vreun strop de normalitate în capul politicienilor precum Emmanuel Macron. Toți pshinaliștii ne vor spune că nu este deloc așa.

https://www.lesalonbeige.fr/emmanuel-macron-votre-probleme-cest-que-vous-croyez-quun-pere-est-forcement-un-male/

(Gabriel Popa)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.