close
Neo-BabilonPromovate

Nu mă miră dezastrul din Afganistan

AGERPRES

 

Nu mă miră dezastrul din Afganistan sub administrația Biden. Biden e rezultatul trist și neputincios al isteriei stângiste, al răzmerițelor woke, al glorificării criminalilor uciși accidental sau nu de poliție, al relativismului moral, al urii de sine, al fake-news-ului generalizat, al cenzurii stângiste de pe social media, al ideologizării marxiste a presei, corporațiilor și învățământului.

Când principala preocupare a Departamentului de Stat e să promoveze în lumea-ntreagă admirabila cultură LGBT și să lumineze ambasadele în curcubeu, acesta e rezultatul previzibil. Același lucru e valabil și pentru UK și UE. Sunt convins că ambasadorii UK în România s-au întâlnit mai frecvent cu distinsa „comunitate” LGBT decât cu irelevanta comunitate a profesorilor de engleză (în cei 14 ani de când predau opera lui Shakespeare în universitatea românească n-am întâlnit vreun ambasador UK, nici n-am avut ocazia să văd ambasada UK pe dinăuntru).

Ei, acum feministele, distinsa comunitate LGBT, filo-islamicii și toată stângimea empatică au de ce să se îngrijoreze. Talibanii au intrat ca-n brânză în Kabul și își vor impune legea lor sinistră, aruncând femeile în sclavie și ignoranță. Se vor revolta politicienele feministe, sau se vor îmbobodi ca guvernul feminin al Suediei în fața ayatolahilor și se vor prezenta timid și diplomatic în fața noilor satrapi? Va tuna și fulgera presa împotriva lui Biden, cum o făcea împotriva lui Trump? Pe câte voci se vor indigna ventrilocii tismăneni și ceilalți intelectuali vizionari, denunțători ai fascistului suprematist sexist și rasist Trump?

Care va fi răspunsul UE, UK și USA la dezastrul creat? „Refugees welcome”, bănuiesc. Milioane de nefericiți reali, dar și numeroși tarați, obișnuiți cu decapitările și cu toate ororile pământului, vor da buzna în Europa, adăugându-se celorlalte zeci de milioane de fii și fiice ale islamului, religia păcii, care contribuie armonios la diversitatea și prosperitatea fostei lumi creștine.

Eșecul Occidentului virusat de stângism se vede cu ochii liberi. Obama, nobelizat preventiv și idolatrizat de toți emo-prostănacii, a adus haosul în țările din Nordul Africii și din Orientul Mijlociu. Rând pe rând, au fost destabilizate Algeria, Tunisia, Libia și Egiptul, Turcia a fost abandonată nebuniei otomaniste a lui Erdogan, Siria și Ucraina au fost predate Rusiei, iar acum Afganistanul a încăput pe mâna talibanilor. China și-a exportat nepedepsită virusul de laborator care a gripat întreaga planetă, iar islamul își împinge nestingherit toate valurile-ncoace, sub sloganul „refugees welcome”. Ce contează? Esența e că America lui Cuomo, Pelosi, Clinton, Obama și Biden, și alături de ea întreg Occidentul progresist a scăpat de tiranul Trump, principala amenințare la adresa libertății și democrației!

Poate părea că scriu aceste rânduri sub efectul indignării, dar detest acest afect stângist, adolescentin. Când nu-nțelegi nimic, ești mereu mirat sau revoltat. Nu e cazul meu. Nu mă animă nici satisfacția meschină a unei inavuabile Schadenfreude. Observ doar, cu tristețe, că nu poți opri o țară, un continent sau o civilizație să se sinucidă, dacă așa au hotărât, iar populația e entuziastă. Afganii își vor transforma deșertul stâncos într-un imens lagăr islamist, în timp ce Occidentul își predă palatele și școlile tuturor demenților. Când vor fi sătui, 38.000.000 de afgani se vor revolta și vor pune capăt terorii câtorva sute de mii de talibani, iar sutele de milioane de europeni și americani vor înceta să-i urmeze pe stângiștii care subminează cu program civilizația euro-atlantică.

(Adrian Papahagi)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.