close
Actualitate

Magia adolescenței și dilemele pe care ni le stârnește

Va invitam sa redescoperim adolescenta si sa ne reconectam cu noi si cu adolescentii de langa noi intr-un seminar experiential, vineri, 10 noiembrie, ora 17.00 la Colegiul National „iON lUCA CARAGIALE”.
Invitata mea speciala este psihoterapeutul Vistiana Long.
Vistiana ne impartaseste cu bucurie din cunoasterea si din experienta ei atat ca psihoterapeut, cat si ca mama de 3 copii: aud adesea ca generatia asta de adolescenti e dificila, e cu „probleme” si-mi spun ca asa e, au probleme dragii de ei, multe: ale noastre, ale parintilor nostri, ale stramosilor nostri…
Doar ca ei, spre deosebire de cei mai multi dintre noi, aleg sa nu le mai ascunda in interiorul lor ca sa le duca si ei mai departe generatiilor care vor urma.
Constient sau inconstient, ei aleg sa strige in diferite feluri, sa manifeste problemele ca sa atraga atentia asupra lor si sa ne dea ocazia sa deschidem ochii sa le vedem. Si daca alegem sa dam vina pe ei in loc sa vedem, striga si mai tare. Pentru ca ei stiu ca asta e sansa lor si sansa noastra: sansa de a iesi din tiparele blocante cu care am crescut si care ne fac sa ne traim viata pe pilot automat, coplesiti de frici si de conflicte interioare si sa o traim asa cum e ea de fapt, plina de magie.
De ce sufera adolescentii? Care sunt formele de manifestare a suferintei? Care sunt nevoile lor si care sunt mesajele lor pentru noi?
Adolescentii ne pun in contact cu esenta vietii, cu pasiunea, cu divinul din noi daca le dam voie. Perioada adolescentei copiilor nostri ne da sansa sa ne redescoperim, sa ne vindecam si sa vindecam ranile din relatia cu ei. Este a doua sansa – pentru unii poate fi chiar ultima – sa fim parinti buni si sa le asternem un drum presarat cu incredere si iubire.”
Adolescenţii nu adoptă un comportament dificil doar pentru a-şi scoate părinţii din sărite, ci pentru că sunt supuşi unor schimbări neaşteptate pe care nu ştiu cum să le gestioneze.
Specialiştii confirmă că hormonii rămân o parte importantă a poveştii adolescenţilor, câci imediat ce creierul trece de perioadele de creştere şi descreştere a numărului de sinapse, corpul este luat cu asalt de hormonii specifici pubertăţii.
Pentru o perioadă lungă de timp, psihologii au considerat că acest atac biochimic este responsabil pentru comportamentul imprevizibil şi pentru emoţiile intense specifice adolescenţilor. Acum, cercetările din ultimii ani vin să susţină aceste ipoteze.
Despre Sexul pe intelesul adolescentilor si despre ce se ascunde in creierele adolescentilor in aceasta perioada furtunoasa ne va povesti Loredana Mocescu, Educator Parental si mama de adolescent.
Va asteptam cu bucurie sa deslusim dilemele pe care ni le starneste adolescenta!
Bilet adult: 50 lei
Înscrierile se fac trimițând un email de confirmare pe adresa: coachingploiesti@gmail.com cu datele dumneavoastră de contact. Pentru detalii ne puteți contacta și la telefon 0740018409.

Loredana Mocescu

Tags : dileme tinerielevipsihologiesex

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.