close
PromovateRepere

Marșul pentru viață în viziunea părintelui Calistrat

Știți când ne-am dat noi lecția de Teologie Ortodoxă a unui popor paralizat sufletește și incompetent duhovnicește? Un popor cu cinci mii de schituri și mănăstiri care se pretind că sunt prin țara asta, și sunt oaze de spiritualitae, vorba aceea, programe creștine și pelerinaje la mănăstiri – că doar toți bateți drumul, vă suiți în mașini vara și vă plimbați toată țara și numai mănăstiri vizitați..

Care este efectul? Care este folosul sufletesc dacă atunci când s-a spus dacă familia creștină este familie creștină pe unii nici nu i-a intresat. Au zis, ce treabă am eu?

Iaca, o să gustăm toate aceste fenomene bolnave, și o să rămânem atât de mărunți și neputincioși în proprii noștri ochi, atunci când copiii noștri care au 18 sau 19 ani o să ne spună: “Mamă nu îmi dai tu mie sfaturi de viață, eu știu ce am de făcut! Tată, îmi pare rău, asta fac!” Și ai să vezi fata de 15 – 16 ani făcând o întrerupere de sarcină ca și cum ar mânca o înghețată, ar bea un suc, sau ar mânaca un sandviș.

Iar urmările nu le vedem acum, o să le vedem în milioanele de euro investiți pentru ca o femeie să mai poată rămâne gravidă și ați văzut, mă refer la cine este în această situație, câți bănuți te costă să pui în burtă un embrion, să se localizeze, să se prindă, să se vindece burta de toate nenorocirile? Petru că nu poți să bagi în tine sacoșe de anticoncepționale, sterilet și alte metode, și pe la 40 de ani când ți-a trecut ție toate zburdălniciile, să vrei ca trupul tău să fie ca o floare înflorită și de acolo să iasă copii sănătoși.

Vin păgânii din urmă și ne demonstrează că Fenomenul Kosovo este un bulgăre de zăpadă rostogolit.. Că toată lumea spunea: “Vai Serbia, Țară Ortodoxă, Sfântul Nicolae Velimirovici, Iustin Popovici, vai.. Pavle al Serbiei!” Cu trei flori nu cultivi un munte și nu faci o grădină!

Da, ei au fost sfinți la vremea lor și au luptat pentru țara lor, dar nu au putut să cultive o minte în care un milion de sârbi au uitat de ei și s-au degenerat și au ucis pruncii în pântece; iar câteva mii de musulmani s-au înmulțit, au răsturnat cifrele matematic și s-au inversat valorile. S-au trezit sârbii în inferioritate, și și-au dat seama că musulmanii au peste jumătate, mult mai mult decât jumătate.

Așa și la noi, facem un copil și acela pleacă, alții fac zece și domină! Noi ne batem în piept și vorbim despre românism, despre tricolor, tradiție, Decebal, Sarmizegetusa.. Nu cred că dacii se ocupau cu buruieni pentru aruncat pruncii afară. Și nu cred că Voievozii Mușatini și Basarabi, prima preocupare a lor a fost să le păstreze pe doamne cu tenul frumos și să nu le cadă sânii pentru că alăptează.

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.