close
ActualitatePromovate

Matematiciana Ana Caraiani a primit premiul Societății Europene de Matematică, acordat o dată la patru ani

sparknews.ro

Matematiciana Ana Caraiani, profesor la Imperial College London, a primit premiul Societății Europene de Matematică, distincție ce se acordă o dată la patru ani, cu ocazia Congresului European de Matematică, pentru rezultate majore în cercetarea matematică. Premiul este oferit cercetătorilor cu origini europene și sub 35 de ani, scrie cursdeguvernare.ro.

Ana Caraiani a fost medaliată de două ori cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică (2001 și 2002), precizează Societatea de Științe Matematice din România, și este singura femeie care câștigat de două ori prestigiosul concurs Putnam, organizat în SUA.

Ea a absolvit cu Summa cum Laudae Universitatea Princeton și și-a susținut doctoratul la Harvard. Ana Caraiani a mai deținut poziții la University of Chicago, Princeton University și University of Bonn.

În 2007, Asociația pentru Femei în Matematică (Association for Women in Mathematics) i-a acordat lui Caraiani premiul Alice T. Schafer pentru excelență în matematică. De asemenea, ea este unul dintre câștigătorii Whitehead Prize a London Mathematical Society, în 2018.

În urmă cu patru ani, premiul a fost obținut și de Ciprian Manolescu, de la Universitatea Stanford, singurul olimpic din lume care a obținut trei scoruri perfecte la Olimpiada Internațională.

(sparknews.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.