close
Actualitate

Naşterea de copii, adevărata temelie a familiei

Naşterea de copii este cea mai mare datorie a celor doi soţi care se unesc prin căsătorie. Ea consolidează şi desăvârşeşte căsnicia şi este izvor de sănătate.

Naşterea de copii este cea mai mare datorie a celor doi soţi care se unesc prin căsătorie. Ea consolidează şi desăvârşeşte căsnicia şi este izvor de sănătate. Fără împlinirea acestei datorii, Taina Nunţii se desfiinţează. Pentru aceea, Dumnezeu binecuvântează pe primul om, Adam, şi îi face femeie, pe Eva, ca să nască copii. Naşterea de copii ajută mult la mântuirea părinţilor, cum spune Sfântul Pavel, că femeia „se va mântui prin naştere de fii” (I Timotei 2, 15). Părinţii, dacă doresc să aibă copii buni, înţelepţi şi sănătoşi, trebuie ca ei să fie mai întâi buni, credincioşi, ascultători de Biserică şi plini de frica lui Dumnezeu. Căci copiii sunt de fapt, copii ale părinţilor lor.

(Arhimandrit Cleopa IlieÎndrumări duhovniceşti pentru vremelnicie şi veşnicie, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2004, p. 51)

(doxologia.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.