close
CronicăPromovate

O CARTE BUNĂ PE ZI (antropologie şi etnologie)

De departe vestea morţii lui Vintilă Mihăilescu ne-a năucit; este o grea pierdere pentru antropologia culturală românească. Unul dintre cei care au contribuit la profesionalizarea acestei ştiinţe în România.

Dar avem şi veşti frumoase!… Pe la sfârşitul anului trecut apărea la EIKON „Chiotitul” Cristinei Struţeanu, cea care la TVR făcea emisiuni foarte interesante legate de tradiţiile populare, de obiceiurile creştine, interviuri cu oameni din alte vremuri, poveşti frumoase de rezonanţă antropologică şi etnologică…

În prefaţa intitulată „Ultimii oameni de pe arcă” Christian Craciun scrie: „Trăim o vreme în care o arcă ar trebui să ne salveze din nou, de data asta nu animalele; ci omul însuşi, la sfârşitul Antropocenului, cum l-au botezat filozofii. Nu nietzscheanul „ultim om”, aşteptând saltul spre altceva, ci opusul lui; omul vechi, în-temeiat. Şi arca asta, biată coajă de nucă în oceanul vremii, are un nume: povestea […]”

Cartea este un must have!…

(Bogdan Costin Georgescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.