close
CreștinătatePromovate

O EROINĂ A LUI HRISTOS – ELISABETA + 6 IUNIE 2014 VEȘNICA EI POMENIRE!

 

Schimonahia Elizabeta s-a născut pe 7 Iulie 1970 în comuna moldoveneasca Sulita (Suceava), într-o familie săracă.
În 1985, la vârsta de 15 de ani, intra ca sora la o mănăstire din apropiere de Bucureşti, unde dupa 3 de ani a fost tunsa călugăriţă cu numele de Teodora.

În 2000, ea s-a imbolnavit de cancer. A decis să nu facă operaţia, ci să pună totul în mâinile Doctorului sufletelor. În acelaşi an, se duce la Ierusalim, unde a STAT 3 de ani lângă Mormântul Domnului, aproape in moartea clinică.
Întorcându-se în România, în conformitate cu binecuvântarea duhovnicului său – se duce în munții Giumalau (Rarau), unde începe calea solicitantă, de doliu, a izolării -PUSNICIA.

În 2007, s-a tuns in mare schima monahala devenind schimonahia Elisabeta.
În dimineața zilei de 6 IUNIE 2014, de la boala chinuitoare și neputinta trupului (încă tanar-44 ani), sufletul s-a dus la Cel căruia i-a inchinat toată viața.
Si noi??
Ce o sa zicem noi cand vom sta langa Elisabeta la Judecata??
Ca am fost bolnaviori? Am avut o raceala? Ne curgea nasucul?
EU m-am CUTREMURAT numai la gandul ca cineva putea sa sta iarna prin munti SUFERIND DE CANCER.
Fratilor si surorilor, sunt persoane contemporane cu noi in fata carora trebuie sa stam cu fata la pamant! Nu e din pateric si nici de acum 1000 ani. E de AZI.
Eu raman MUT in fata acestor soldati ai lui Hristos.
Va informez ca mormantul ei se afla la manastirea Pasarea.
Doamne ajuta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.