close
Documentar

O POVESTE REALA DIN TIMPUL COMUNISMULUI

Dragii mei,

In aceasta postare aveti un film despre una din istoriile de la Valea Plopului unde acum se afla Pr. Nicolaie Tanase, sute de orfani si zeci de batrani.

Povestea este din timpul comunismului si arata ce fel de oameni erau atunci si ce preocupari aveau.

Este o povestea pentru toata lumea, dar mai ales pentru persoanele nascute dupa 1990, care se intreaba ce faceau copii si tanara generatie fara calculatoare, fara telefoane android si alte minuni ale tehnologiei. Am mai spus ca tanara generatie CITEA MULT.

Este si pentru parintii din ziua de azi, care nu mai stiu cum sa-si „protejeze” copii de munca si de Ortodoxie care in opinia lor ii indobitoceste.

In film aveti povestea ridicarii unei biserici care se facea ziua cu copii si batranii care nu puteau fi arestati, iar NOAPTEA SE FACEA CU RESTUL OAMENILOR LA LUMINA LUNII, asta pentru ca in comunism nu prea aveam curent pentru ca se faceau economii.

OAMENII CARE LUCRAU NOAPTEA SE DUCEAU A DOUA ZI LA MUNCA unde au construit o industrie care producea de la ace de cusut la avioane, baraje, cai ferate,metroul, sistemele de irigatii si altele care nu mai exista acum. Deci nu se duceau la distractie ci munceau din greu.

Materialele de constructii erau foarte greu de procurat, mai ales daca era vorba de constructia unei biserici.
Va rog sa urmariti filnul care nu dureaza mult. DATI CLIC PE LINKUL DE MAI JOS.

Dupa ce vedeti filmul, va rog sa comparati genaratiile de atunci si de acum si sa-mi spuneti parerea voastra despre ce credeti ca s-a intamplat cu romanii intre timp.

Cum s-a ajuns de la copii si adolescentii care carau betonul cu galeata ca sa ridice o biserica in comunism la cei de azi care se duc la marsuri LGBT si rag contra Bisericii?

Daca credeti ca e de folos va rog sa distribuiti!

Doamne ajuta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.