close
CreștinătatePromovate

ORTODOXIA ASIGURA SANATATEA VESNICA (SFINTENIA) 1

Dragii mei,

Sunt exasperat de catre unii asa zis crestini care imi explica faptul ca Ortodoxia e compatibila cu nu stiu ce bazaconii de terapii gen yoga, reiki etc. NU ESTE ASA!

Sfintii parinti au infiintat BOLNITE (primele spitale) in care vindecau INTEGRAL omul si il faceau sanatos pentru vesnicie printr-o „terapie” ortodoxa. Incep sa reproduc fragmente din cartile Pr. Ghelasie tocmai ca sa vedem diferenta.

„Medicina Isihastă este Medicina Ascetică a misticilor Pustnici Creştini, care se dovedeşte că are în sine „Valori medicale” ce pot fi de mare folos bolnavilor de astăzi. Asceza este „disciplina” unei vieţi strict controlate, prin reguli şi indicaţii severe. Păcatul este „boală şi moarte” şi doar o „severitate voită” mai poate aduce o remediere.

Mâncarea este pentru Om cea mai „instinctuală autoplăcere”. De aceea zisul „Post” este cel mai greu „Act al Voinţei”. Cine este capabil să postească, este capabil de orice. În sens Creştin, nu atât „renunţarea” la anumite mâncări este Postul, ci „Sacralizarea Mâncării”. Aşa Postul în sine este în primul rând „Sacrul Hranei”. De aceea doar cei Religioşi sunt capabili de un Post susţinut.

Medicina noastră Isihastă este o Triplă Terapeutică, Vindecarea prin DIVIN (Sacroterapia); refacerea prin Suflet (Psihoterapia); moduri de însănătoşire prin Corp (Mobilo-Dietoterapia).

În această scurtă relatare ne oprim direct la Dietoterapie, ca să oferim mai pe înţeles tocmai „suportul şi atacul” de bază al Terapeuticii.

Aşa Dietoterapia noastră se adresează în primul rând celor bolnavi, care mai fac şi „ultima încercare”. Boala mai întâi se instalează în Suflet apoi se opreşte în Corp, pe care îl distruge. Se pot face adevărate „Minuni” direct prin Suflet, dar acest lucru este cu putinţă doar pentru cei „Aleşi şi excepţionali”. Noi, cei „mici”, avem „calea de jos”.

VA URMA

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.