close
Actualitate

Pleşu: O voce severă împotriva venirii Regelui a fost Petre Roman

Ion Iliescu ar fi acceptat sosirea Regelui Mihai, în decembrie 1990. Cel care s-a opus însă, definitiv, a fost premierul de la acea vreme, Petre Roman. A mărturisit-o Andrei Pleşu, invitatul emisiunii „În faţa ta”, membru în repectivul cabinet.

În urma acestei decizii, Andrei Pleşu a şi demisionat de la şefia Ministerului Culturii, fiindcă Petre Roman îşi asumase o decizie în numele Guvernului fără să-şi consulte colegii. Dintre aceştia, unul singur i-a dat de înţeles demisionarului că îi respectă decizia: generalul Victor Stănculescu.

Andrei Pleşu: „La vestea sosirii regelui s-a creat o dezbatere internă. Brucan i-ar fi spus lui Iliescu: vă spun care e cea mai simplă metodă de a dezamorsa aces posibil scandal: duceţi-vă la aeroport, primiţi-l ca pe un fost şef de stat şi o să vedeţi că lucrurile trec neobservate şi se pare că preşedintele Iliescu ar fi fost gata să accepte acest sfat, numai că a existat o opoziţie din partea Executivului. O voce severă împotriva venirii regelui a fost Petre Roman”.

Digi 24

Tags : andrei plesuion iliescupetre romansilviu brucan

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.