close
PromovateSport

Romania revine fantastic cu Ungaria si se califica in faza urmatoare a Campionatului Mondial de handbal feminin

Facebook/FRH - Federatia Romana de Handbal

Romania s-a calificat, vineri, in faza urmatoare a Campionatului Mondial de handbal feminin, dupa o revenire senzationala in meciul cu Ungaria.

“Tricolorele” au fost conduse cu 6 goluri la pauza, insa au facut o repriza secunda incredibila si s-au impus cu 28-27 (10-16).

Golul victoriei a fost reusit de Cristina Neagu la ultima faza, dintr-o lovitura de la 7 metri.

Fetele antrenate de suedezul Tomas Ryde aveau nevoie de victorie pentru a ajunge in Grupa Principala II, in timp ce maghiarele se califcau si cu un rezultat de egalitate.

Cu Cristina Neagu blocata excelent de adversare, Romania a inceput extrem de slab meciul si a fost surclasata in totalitate de Ungaria, care a intrat la pauza cu un avans de 6 goluri.

Maghiarele au punctat din toate pozitiile, in timp ce jocul Romaniei a scartait si ne-a dus cu gandul la primul meci de la Mondial, pierdut categoric cu Spania.

Repriza secunda a fost, insa, una de vis pentru reprezentativa noastra.

Criticat pentru lipsa de reactie la primele meciuri din grupa, Tomas Ryde a facut de aceasta data o mutare care s-a dovedit decisiva: am atacat toata repriza in 7, cu doi pivoti si fara portar. Omologul sau de pe banca adversara n-a gasit o solutie la atacurile tot mai consistente ale romancelor, iar greselile s-au tinut lant in tabara maghiara.

Astfel, Cristina Neagu si compania au reusit sa revina cand absolul nimeni nu mai spera, iar, la ultima aruncare, Romania a trecut pentru prima oara in meci in avantaj si a obtinut o calificare de povestit nepotilor.

Cea mai buna marcatoare a meciului a fost Cristina Neagu, cu 10 reusite.

(ziare.com)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.