close
ActualitateAgenda culturală

Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor pot să fie vizitate pe 12, 19 și 26 septembrie

Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor din fostul Palat Regal pot fi vizitate și în zilele de marți 12, 19 și 26 septembrie, între orele 11,00 -19,00, informează Muzeul Național de Artă al României, într-un comunicat de presă.

„Cu ocazia zilelor europene ale patrimoniului, eveniment marcat în luna septembrie în 50 de țări din Europa, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) deschide spre vizitare aripa centrală a fostului Palat Regal, Sala Tronului, Sufrageria Regală sau Scara Voievozilor având o puternică încărcătură istorică, simbolică și emoțională, reprezentând ‘centrul de comandă‘ al monarhiei în timpul domniilor regilor Carol al II-lea și Mihai I”, precizează MNAR.

În perioada interbelică, dar și după cel de-al Doilea Război Mondial, aceste spații erau folosite pentru recepții oficiale la care erau invitați înalți demnitari din țară și din străinătate.

Picturile și basoreliefurile concepute special pentru decorarea lor contribuie vizual la conturarea unei identități naționale transmisă vizitatorilor peste generații.

Celor două picturi monumentale care împodobesc tavanul Scării Voievozilor și al Sălii Tronului, opera lui Arthur Verona și respectiv a Ceciliei Cuțescu-Storck, li se adaugă lucrări de Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Rudolf-Schweitzer-Cumpăna, Ștefan Popescu, Ion Theodorescu-Sion, pentru a-i numi doar pe cei mai cunoscuți dintre artiștii români care au contribuit la decorarea palatului regal.

D.P.

Tags : palatul regalSala TronuluiSufrageria Regală și Scara Voievozilor

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.