close
ActualitatePromovate

Simpozion de Artă Contemporană la Predeal, la care participă pictori din șase țări

Simpozionul Internațional de Artă Contemporană intitulat „Culori la Cota 1107”, care are menirea de a introduce Predealul pe lista obiectivelor turismului cultural, se desfășoară în perioada 28 iulie-7 august, informează într-un comunicat de presă transmis de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Predeal.

„Obiectivul principal aflat în vizorul echipei internaționale de pictori va fi Mănăstirea Sf. Nicolae din Predeal. Timp de 10 zile pictori din Italia, Bulgaria, Ucraina, România, Republica Moldova, Slovenia, vor explora trasee culturale din zonă și vor picta secvențe din peisajul orașului stațiune Predeal. În timpul simpozionului va avea loc și o conferință dedicată obiectivelor Patrimoniului Mondial UNESCO din Transilvania, cât și importanței promovării obiectivelor culturale de interes național sau regional. Evenimentul va avea și o zi dedicată exclusiv studierii picturii Mănăstirii Sf. Nicolae din Predeal și publicării unui material dedicat acest monument istoric”, se arată în comunicat.

În timpul simpozionului, copiii din Predeal vor avea acces gratuit la un atelier deschis pe întreaga perioadă a evenimentului, în fiecare zi cursul fiind ținut de un pictor din cele șase țări participante.

Expoziția dedicată peisajelor din orașul Predeal și Mănăstirii Sf. Nicolae va călători prin țările de origine ale participanților, promovând astfel Predealul, potrivit sursei citate.

Tags : Centrul Național de Informare și Promovare Turistică PredealSimpozionul Internațional de Artă Contemporană intitulat "Culori la Cota 1107"turism cultural

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.