close
ActualitatePromovate

SIMPOZION INTERNAȚIONAL: IMPORTANȚA ACTIVITĂȚII DE VOLUNTARIAT PENTRU EDUCAȚIE

SIMPOZION INTERNAȚIONAL

IMPORTANȚA ACTIVITĂȚII DE VOLUNTARIAT PENTRU EDUCAȚIE

EDIȚIA I – ON LINE

ORGANIZATOR: CENTRUL SCOLAR DE EDUCATIE INCLUZIVA, ORAȘUL VĂLENII DE MUNTE, JUD.PRAHOVA, ROMÂNIA

În data de 21 aprilie 2021 am avut onoarea de a organiza acest SIMPOZION (chiar daca a avut loc on line), în școala noastră. Numarul mare de participanți a fost o mare bucurie pentru noi, organizatorii, ceea ce demonstrează că activitățile de voluntariat sunt numeroase și se desfășoară în întreaga țară și în întreaga lume.

Ceea ce trebuie să știm este că oricine poate să devină voluntar și să aducă o contribuție, oricât de mică, la lumea care ne înconjoară. Important este doar să îți dorești acest lucru! „Faptul că nu poți să faci totul nu e o scuză pentru a nu face nimic.” (Ashleigh Brilliant).

Oricine poate fi voluntar „Pentru că dacă aşteptăm să trăim într-o lume mai bună trebuie să contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim în lume.” (Mahatma Ghandi).

SCOPUL SIMPOZIONULUI- Schimbul de experienţă privitor la implicarea elevilor şi cadrelor didactice în activităţi de voluntariat prin intermediul cărora să se promoveze educaţia, precum şi modalitatea în care trebuie realizat voluntariatul pentru a contribui la formarea unor competenţe şi atitudini de responsabilitate și interes social.

OBIECTIVE:

– identificarea celor mai bune căi de implicare autentică a unui număr mare şi variat de cadre didactice ca actori sociali într-o realitate obişnuită;

– încurajarea şi sprijinirea activităţilor de voluntariat în cadrul instituţiilor şcolare pentru a responsabiliza elevii ca membrii ai societăţii, pentru a dezvolta la maximum potenţialul uman, încrederea în sine şi creativitatea.

– depunerea de eforturi în favoarea creării unui mediu propice voluntariatului;

– creşterea gradului de sensibilizare cu privire la valoarea şi importanţa voluntariatului.

GRUP ŢINTĂ:

Cadre didactice din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal; membri ai organizațiilor neguvernamentale, voluntari, studenți.

Multumim tuturor celor implicati in realizarea acestui eveniment – organizatori, colaboratori, parteneri!

PROFESOR ITINERANT SI DE SPRIJIN- ENE SANDA MONICA

CENTRUL SCOLAR DE EDUCATIE INCLUZIVA, ORAȘUL VĂLENII DE MUNTE, PRAHOVA, ROMÂNIA

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.