close
Agenda culturală

TARGUL ICONARILOR LA MUZEUL TARANULUI 13-15 SEPTEMBRIE

Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri își propune să redescopere și să recupereze frumusețea icoanei, urmărind calitatea tehnicii și a meșteșugului, respectarea scopului pentru care este realizat obiectul de cult, evitând expresiile kitsch și serializările industriale pentru scopuri comerciale.

Ateliere / întâlniri
După experiența celor trei ani de ateliere, le facem și de această dată copiilor, dar și adulților, invitația de a descoperi cum desenau iconarii vechi izvoadele și zugrăveau sfinții și îngerii, pictând pe dosul sticlei sau pe lemn grunduit, cum se însemnează și se încrustează pristolnicele și icoanele de vatră în cadrul unor întâlniri cu câțiva dintre
iconarii și crucerii al căror drum dezvăluie căutări și reconstituiri personale ale meșteșugului Icoanei, dar și o raportare adecvată la canon și tradiție.

Programul atelierelor:

Vineri, 13 septembrie
orele 11-12.30 / atelier de pictură icoane pe sticlă cu Bogdan Herăscu – vârsta minimă 8 ani (înscrierile se fac numai la telefon 0726 237 376)

Sâmbătă, 14 septembrie
orele 14-16 / atelier de pictură pe lemn cu meșterul iconar Angela Ludoșanu – vârsta minimă 10 ani

Duminică, 15 septembrie
orele 11-13 / atelier de crucerit (sculptură în lemn), pristolnice, icoane de vatră, toate realizate prin tehnica sculpturii în lemn, cu meșterul Vasile Moldoveanu – vârsta minimă 10 ani
Înscrierile pentru ateliere se fac la: educatiemuzealamtr@gmail.com / costul unui atelier: 25 lei / pers. (persoanele care doresc să păstreze obiectele lucrate le pot achiziționa de la coordonatorii atelierelor).
Persoane de contact: Valentina Bâcu, Monica Irina Chiorpec

Prețul biletului de intrare la târg: adulți – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei
Orarul târgului: 13 – 15 septembrie 2019, orele 10.00 – 18.00

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.