close
Actualitate

TVR 3 va transmite în direct Gala premiilor „Constantin Brâncoveanu”

Postul de televiziune TVR 3 va transmite în direct, marţi, de la ora 19.00, Gala premiilor „Constantin Brâncoveanu”, care va avea loc la Ateneul Român.

Premiile „Constantin Brâncoveanu”, oferite de Fundaţia Alexandrion din 2014, răsplătesc munca şi dedicaţia oamenilor de cultură din România care au contribuit la dezvoltarea diferitelor domenii de cunoaştere.

Ediţia din acest an, desfăşurată în premieră la Ateneul Român, va recompensa, simbolic, cu trofee originale din bronz semnate de sculptorul Ioan Bolborea, lucrări importante din ştiinţă, istorie, cultură, muzică şi arte din ţara noastră. În plus, fiecare câştigător ales de juriu primeşte din partea organizatorului o sponsorizare pentru un nou proiect sau pentru o nouă lucrare.

În cadrul galei, în afară de ceremonia de premiere, va avea loc şi un concert susţinut de artişti de renume internaţional, sub bagheta maestrului  Alexandru Petrovici.

Premiile „Constantin Brâncoveanu” se acordă anual în baza propunerilor şi a înscrierilor făcute online. Ulterior, un juriu format din nouă personalităţi ale ştiinţei şi culturii româneşti validează premiile ce urmează să fie acordate. La primele trei ediţii ale Galei „Premiilor Constantin Brâncoveanu” au fost oferite şapte premii din mai multe domenii, plus un premiu special.

În premieră, la ediţia din acest an, se vor acorda nouă trofee: pentru Literatură, Istorie, Pictură, Muzică, Arhitectură, Actorie, Regie, Medicină şi Economie. În plus, din această toamnă, Gala premiilor „Constantin Brâncoveanu” se extinde în Europa şi Statele Unite, iar ceremonii asemănătoare celor organizate în România vor fi organizate de Fundaţia Alexandrion Grup la Londra, Berlin şi New York.

Gala Premiilor „Constantin Brâncoveanu” va fi difuzată şi la TVR Internaţional, sâmbătă, de la ora 21.00. Evenimentul poate fi urmărit în direct pe TVR+.

A.I.

Tags : fundatiiGala Premiilor „Constantin Brâncoveanu”premiitvr

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.