close
Social

Asociația The Social Incubator – 3 ani de activitate

Peste 320 de tineri din orfelinate în programul de inserție socială și 82 angajați

Asociația The Social Incubator aniversează trei ani de programe dedicate integrării în societate a tinerilor instituționalizați care părăsesc centrele de plasament. Dintre cei 330 de adolescenți incluși în programul The Social Incubator, care îi ajută să își termine studiile și să își găsească un loc de muncă și o locuință, 82 de tineri instituționalizați sunt deja angajați.

În România, doar 1 din 40 de tineri care părăsesc centrele de plasament ajunge să se angajeze legal. Motivele sunt multiple: cei mai mulți dintre tineri nu au o calificare sau o educație consolidată, nici abilități sociale dezvoltate, în condițiile unei piețe a muncii competitive și ale lipsei de încredere din partea angajatorilor.

82 de tineri au acum un job, iar alți 250 se pregătesc pentru piața muncii

La trei ani de la lansare, principalul program derulat de Asociația The Social Incubator a ajutat peste 320 de tineri instituționalizați să își termine studiile sau să își găsească un loc de muncă și o locuință. Adolescenți din 8 regiuni — Constanța, Bistrița-Năsăud, Covasna, Vaslui, Prahova, Vâlcea, Timișoara și București-Ilfov — beneficiază de consiliere vocațională și psihologică, participă la ateliere de dezvoltare personală, urmează cursuri și stagii de pregătire profesională și merg în vizite la companii din diverse domenii.

Fiecare dintre adolescenții implicați în programul The Social Incubator este ajutat să își găsească un loc de muncă după finalizarea perioadei de pregătire educațională și profesională. Până acum, 82 de tineri care au părăsit orfelinatul și-au găsit un job cu ajutorul specialiștilor și voluntarilor The Social Incubator.

‘Dincolo de eforturile noastre, tinerii cu care lucrăm sunt cu adevărat remarcabili — puternici, determinați, dornici să învețe și să își construiască un drum în viață. Robert, de exemplu, are 19 ani și lucrează deja ca bucătar. Suntem alături de el din 2014. Am reușit să îi găsim un internship de o lună la o firmă de catering, însă el s-a descurcat atât de bine încât a fost imediat angajat. Cu fiecare an care trece, poveștile fericite ale copiilor cu care lucrăm devin tot mai numeroase’, povestește Ionuț Pascu, președintele Asociației The Social Incubator.

Pe lângă programul principal, asociația gestionează și 4 întreprinderi sociale — un atelier de croitorie și unul de tâmplărie, un atelier de reciclare și o școală de training. Toate veniturile obținute se îndreaptă exclusiv către programul de integrare socială a tinerilor instituționalizați.

În 2017, Asociația The Social Incubator a fost aleasă de către compania Coca-Cola HBC România pentru a coordona și implementa un nou program de responsabilitate socială al companiei, ‘La TINEri este Puterea’, al cărui obiectiv este creșterea șanselor de angajare ale tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, din categoria NEET (Not Employed, in Education or Training).

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizație non-profit lansată în 2014 de către un grup de profesioniști și prieteni care și-au dorit să creeze o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor aflate în dificultate, fie că este vorba despre tineri din centre de plasament, vârstnici, femei în situații de risc sau alte categorii marginalizate economic sau social.

Misiunea organizației este integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate prin ateliere de instruire și soluții de antreprenoriat inovative.

Pentru mai multe detalii:

Adriana Preda

www.asociatiasocialincubator.org

www.facebook.com/asociatiasocialincubator

Tags : Asociația The Social Incubatorasociatiiprograme sociale

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.