close
Sfinții zilei

AZI POMENIREA SF. PAISIE AGHIORITUL (+) 12 IULIE 1994

Dragii mei,

Azi pomenim un alt Urias al Ortodoxiei. Un Sfant contemporan cu noi. Mare facator de minuni, mare rugator pentru lumea toata.

Unul din putinii duhovnici ortodocsi care s-a ocupat si de cei ce au facut Yoga.

A scris numeroase carti si a avut mii de ucenici pe care i-a atras cu dragostea lui dar si cu harismele sale deosebite.
Stia cum te cheama fara sa te fi vazut vreodata. Te scana duhovniceste dintr-o privire.

Din punctul meu de vedere una din invataturile lui cele mai utile este SIMPLIFICATI-VA VIATA. Adica incercati sa ajungeti in pozitia in care sa fiti linistiti ca sa aveti timp de mantuire.

SIGUR CA A FOST CANONIZAT RAPID adica in 2015. Dupa cum stiti eu nu pot sa inteleg ce criterii bizare folosim noi cand e vorba de canonizare si de ce se aplaca numai in BOR. Am auzit ca unul din ele este sa asteptam sa moara nu stiu ce rude ca sa ….ceva. Suntem de ras. Serios. Si noi avem cel putin 2 la acelasi nivel cu Sf. Paisie adica Pr. Cleopa si Pr. Paisie Olaru.

Daca aveti timp azi faceti acatistul!

ACATISTUL Cuviosului Parintelui nostru Paisie Aghioritul

Mulţi sfinţi ar fi dorit să trăiască în vremea noastră, ca să se nevoiască”, grăit-ai, Părinte, luminat fiind de Duhul Sfânt. Că ne-ai vestit nouă, celor întunecaţi, că vremurile sunt spre plinire şi că cei ce acum se luptă cu vitejie ca să-şi câştige mântuirea, au plată de mucenic. Pentru aceasta, Îi mulţumim lui Dumnezeu, Cel ce cu milă şi-a cercetat poporul, trimiţând pe Sfântul Său spre luminarea noastră, şi Îi cântăm Preabunului Stăpân, în glas de bucurie, cântarea: Aliluia!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.