close
Actualitate

Biblioteca Metropolitană a redeschis Mediateca, Artoteca şi Biblioteca Sonoră

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a redeschis marţi mai multe spaţii dedicate publicului iubitor de carte şi artă – Mediateca, Artoteca şi Biblioteca Sonoră.
„Astăzi se deschide Mediateca, Biblioteca Sonoră şi Artoteca, obiective de cultură pentru Bucureşti, care au fost închise în ultimii patru ani din diverse motive. La Artotecă şi la Mediatecă sunt spaţii de expoziţie şi vor fi expoziţii făcute lunar. Va fi permanent deschis pentru public. Vor expune pictori de la Uniunea Artiştilor Plastici, împreună cu Fundaţia Adevăr. (…) În Artotecă sunt două încăperi, unde va funcţiona Biblioteca sonoră. Noi o numim Bibliotecă sonoră pentru că va folosi nu numai celor care au dizabilităţi de vedere, ci şi pentru toţi ceilalţi care vor să vină la bibliotecă. Deocamdată, acolo am adus cărţile în Braille pe care le-am avut până acum, însă urmează să achiziţionăm foarte multe, astfel încât să avem ofertă de carte pentru nevăzători destul de atractivă. Bucureştenii vor putea vizita gratuit”, a declarat pentru AGERPRES Zvetlana Preoteasa, directorul general al Bibliotecii Metropolitane.
Ea şi-a manifestat speranţa ca, împreună cu Uniunea Artiştilor Plastici şi Fundaţia Adevăr, să fie puse bazele Pinacotecii Bucureştiului. „Sperăm ca într-un an de zile cel mult să fim capabili să împrumutăm opere de artă bucureştenilor persoane fizice sau juridice aşa cum împrumutăm cărţile”, a spus directorul.
Prezent la manifestare, viceprimarul Capitalei Tomniţa Michaela Florescu a precizat că este vorba despre un eveniment de elită.
„Sunt absolut încântată, pentru că în fiecare zi în zona culturală a Capitalei se întâmplă lucruri extraordinare, foarte puţine dintre ele aduse pe tapet. (…) Baza comportamentului nostru în urbe este educaţia şi cultura şi de asta suntem siguri”, a arătat viceprimarul.
Cu această ocazie, a avut loc şi vernisajul expoziţiei E-Etic şi Estetic, organizată de Fundaţia Adevăr şi Centrul Cultural HDU cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici. Întregul eveniment a fost îmbogăţit de un mini-recital de operă cu arii din Mozart, Beethoven, Lehar, Wasserman şi Marţian Negrea.
Mediateca este o filială BMB destinată, prin specificul fondului pe care-l deţine, în mod special iubitorilor de muzică, ce stochează un număr considerabil de unităţi (volume de carte, albume, CD-uri, DVD-uri, casete video şi audio) cu toate producţiile artistice realizate de-a lungul anilor atât în ţară, cât şi în străinătate.
Potrivit unui comunicat, spaţiul va fi dedicat unor manifestări de microgrup pentru o iniţiere în domeniul muzicii, dar şi în celelalte arte şi în domeniul teatrului.
Artoteca va fi un spaţiu destinat publicului iubitor de arte vizuale şi va găzdui expoziţii diverse, mergând de la pictură până la arta fotografică şi expoziţii documentare.
Tot în acest spaţiu va funcţiona şi Biblioteca Sonoră, destinată persoanelor cu probleme de vedere, cu un fond şi aparatură specializată.

Tags : beethovenBiblioteca Metropolitană BucureştiLeharMarţian NegreaMozartUniunea Artiștilor PlasticiWasserman

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.