close
Agenda culturalăPromovate

Concertul Simfonic „Marele 5 în creația lui Beethoven” la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești

Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești vă invită joi, 21 septembrie, de la ora 19:00, la Concertul Simfonic -“Marele 5 în creația lui Beethoven”.
Bilete on-line pe: https://filarmonicaploiesti.ro/…/concert-simfonic-extraord…/
Concertul se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Rusiei în România – Посольство России в Румынии

Programul, ce aparține în întregime geniului Ludwig van Beethoven, unul dintre cei trei mari clasici, este alcătuit din două lucrări colosale ale compozitorului, ambele având cifra „5” ca și număr de referință.
Astfel, în prima parte a serii, publicul va putea asculta Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, în Mi bemol major – „Imperialul”, în interpretarea virtuozului solist Eduard Kunz (Rusia), sub bagheta maestrului dirijor Cristian Brâncuși, alături de orchestra simfonică a filarmonicii.
De o maiestuozitate incomparabilă și reprezentând unul dintre cele mai remarcabile concerte de pian din biblioteca de specialitate, “Imperialul” este ultimul concert compus de “Titan”. Cu o scriitură amplă și dramatică a partiturii, lucrarea constituie un model pentru curentul romantic și chiar modern.
În partea a doua a serii, în sala de concerte “Ion Baciu” a filarmonicii ploieștene va răsuna o altă lucrare beethoveniană strălucitoare, Simfonia a V a în do minor. Fiind cea mai cunoscută simfonie a celebrului compozitor german și supranumită „Simfonia destinului”, lucrarea reprezintă un autentic exemplu de genialitate componistică, primele patru sunete ale partiturii fiind de referință atunci când spui “Beethoven”.
Vă așteptăm, așadar, la un adevărat regal beethovenian în cea de-a doua săptămână a Stagiunii Aniversare 65 a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală Ploieşti.

F.P.

Tags : beethovenfilarmonica ploiestiLudwig van Beethovenmuzica clasica

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.