close
Agenda culturală

Bucharest Jazz Festival 2019

best-event.ro

Cea de-a opta ediţie a Bucharest Jazz Festival va avea loc în perioada 1 – 7 iulie, Piaţa „George Enescu” şi la Arcub

Noul curator al festivalului este saxofonistul Cristian Soleanu, câştigătorul primului program de comisionări al Bucharest Jazz Festival, în 2015.

El face parte din Big Band-ului Societӑţii Române de Radiodifuziune, a colaborat cu nume de referinţă din lumea jazzului, precum Decebal Bӑdilӑ, Burton Greene, Mircea Tiberian, Nasheet Waits, Nicolas Simion, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Olivier Gatto, Richard Galliano, Sam Newsome, Tom Kirkpatrick, Ray Mantilla şi Lucian Ban.

Performeazӑ şi pentru spectacole de dans contemporan, face înregistrӑri pentru muzicӑ de teatru şi film şi colaboreazӑ cu Orchestra Naţionalӑ de Radio, Filarmonica „George Enescu” şi Opera Naţionalӑ Bucureşti.

De-a lungul anilor, a colaborat şi a iniţat diverse proiecte muzicale, la care au participat atât muzicieni din România, cât şi din Europa, America şi Japonia.

Cristian Soleanu este, de asemenea, curatorul stagiunii „Jazzul – O istorie vie” a programului „Artist in Residence” derulat de Arcub.

La ediţia de anul trecut a festivalului organizat de Primăria Capitalei prin Arcub au participat 15.000 de spectatori, iar capete de afiş au fost saxofonistul norvegian Jan Garbarek şi percuţionistul indian Trilok Gurtu.

(best-event.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.