close
Cronică

Că tot vine vorba de confinare și deconfinare

Ca tot vine vorba despre confinare si deconfinare. Cred ca in Romania s-a aplicat copier/colle o mzsura din afara din obisnuinta imitatiei care a devenir regula la noi (voi ar trebui sa spun…). Nu s-a intrebat nimeni de ce se ia, in fapt, o masura atat de radicala si nedemocratica.

In fapt ea s-a luat in occident pentru a evita aglomeratia in spitale. Se cunosteau f putine lucruri despre virus si deci cu atat mai putin cat timp va circula. E evident ca nu poti inchide lumea in case ad vitam aeternam si ca la un moment dat, cum “trebuie sa invatam sa traim cu acest virus” care “ramane printre noi” va fi nevoie si sa ne expunem, respectiv sa ne imunizam. Doar ca asta se va face in hopuri, ceea ce noua, in Franta, ni s-a explicat. Adica, ne baga in case cata vreme spitalele sunt depasite (in primul rand prin nepregatire – insuficiente paturi de reanimare). In momentul in care spitalele se usureaza, ne deconfineaza treptat ca sa vada in ce masura cresc infectarile. Daca spitalele fac fata, ne lasa in pace. Mai ales ca intre timp s-au dotat cu teste, paturi de reanimare si, in public, cu masti. Testarea masiva face parte din strategie, pentru a identifica rapid focarele si a le stapani.

Ce s-a intamplat in Ro?
V-au bagat in case pe toti, inclusiv in localitati unde nu exista nici un caz. Au carantinat otova , la gramada, inchis impreuna mai precis oameni infectati si neinfectati (ca sa fie siguri ca se imbolnavesc toti!) si i-au trimis in localitati in care nu exista NICI un caz (ca sa fie siguri ca ii imbolnavesc si pe aia). Va dau cazul orasului meu unde exact asa s-au intamplat. Au trimis acolo turme intregi venite din toate colturile tarii, inclusiv de pe la Ploiesti. Adica 800 de km!
Si intre timp au construit spitale de carton in care nu e nici dracu’ pentru ca n-au reusit sa umple nici macar spitalele rechizitionate ( in timp ce bolnavii cronici mor pe la usi).
Dupa care au scos gunoiul de sub pres, adica oamenii carantinati la gramada si le-au dat drumul pe strazi.
E clar ce haos si incompetenta a fost in Ro?

Si ca sa fie siguri ca dezorganizarea e totala, au mai impiedicat/o si pe Gabriela Firea sa faca teste, ceea ce era primul si primul lucru recomandat de OMS, ale carei comunicate sunt la voi litera de evanghelie.

(Marcela Feraru, Paris)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.