close
Agenda culturalăPromovate

Cea de-a XII-a ediţie a Taberei Internaţionale de Creaţie Plastică „Dan Platon”

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează, în perioada 12 – 23 iulie 2018, cea de-a XII-a ediţie a Taberei Internaţionale de Creaţie Plastică „Dan Platon”, care se va desfăşura în municipiul Ploieşti.
Acest eveniment vizează cu prioritate actul artistic în domeniul artelor vizuale, fiind conceput ca un schimb intercultural între artişti din diferite zone ale ţării şi din străinătate.
La această manifestare culturală vor participa şapte artişti plastici din ţară şi din străinătate, după cum urmează:
– Valter Paraschivescu – Ploieşti, România, comisar de tabără
– Iurie Matei – Republica Moldova
– Wei Yi – China
– Cornelia Dedu – Bucureşti, România
– Marina Şendrea – Republica Moldova
– Victor Frimu- Republica Moldova
– Radu Negrea – Republica Moldova
Pe parcursul celor unsprezece ediţii anterioare ale taberei au fost implicaţi în proiect o sută şapte artişti plastici din România, Polonia, Bulgaria, Serbia, Anglia, Republica Moldova, Germania. Au fost create lucrări de artă plastică şi sculptură, care constituie patrimoniul pentru realizarea unei pinacoteci a Municipiului Ploieşti.

Director,
Prof. Gelu Nicolae Ionescu

Tags : Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieștidan platontabara internationalaTabara Internaţionala de Creaţie Plastică "Dan Platon"

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.