close
Agenda culturalăPromovate

Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” la Sinaia

Festivalul International “Enescu si muzica lumii“ se deschide prin cea de-a XVIII-a editie catre varietate si inedit, oferind un  regal al artelor frumoase in care sunetul, imaginea si ambientul se imbina pentru ca muzica sa atinga si sa faca sa vibreze sufletul si spiritul unui public tot mai tanar.

Cea de-a XVIII-a editie isi propune ca unul dintre conceptele directoare ale Festivalului International „Enescu si muzica lumii” sa fie acela de tinerete, ce capata o multitudine de sensuri in functie de unghiul din care este privit. Festivalul aduce pe scena artisti consacrati din toata lumea, dar pune mai ales in lumina tineri talentati care prin studiu si pasiune aduc un suflu nou in interpretarea marilor clasici. Aceasta editie ce se distanteaza de canoanele si rigorile de la editiile trecute, dar care ramane totusi puternic ancorata in eleganta si armonia specifice muzicii clasice, se deosebeste de cele precedente prin interesul pe care il acorda cuceririi publicului tanar prin imbinarea recitaturilor de muzica cu pictura si proiectia de foto-video in spatii neconventionale.

Festivalul International „Enescu si muzica lumii” isi afirma inca din titlu deschiderea spre varietate, iar cea de-a XVIII-a editie vine sa intareasca aceasta idee prin includerea in programele muzicale a unui numar impresionant de lucrari din perioade diferite, apartinand unor stiluri variate, interpretate de artisti din toata lumea. Festivalul aduce publicul in afara salilor de concert, in spatii ce completeaza prin atmosfera specifica mesajul emotional al muzicii. Concertele sustinute in aer liber, in libertatea oferita de spatiul citadin sub forma parcurilor sau in biserici ofera publicului o noua perspectiva asupra muzicii clasice, prin impresia oferita de muzica traita odata cu tumultul vietii de zi cu zi, prin conectarea lumii imaginare a creatiei artistice cu lumea reala.

Festivalul International „Enescu si muzica lumii” se adreseaza iubitorilor de muzica, specialisti sau simpli melomani, cu deschidere catre universul unic al emotiilor artistice, oferit de viziunea unor mari artisti ai vietii muzicale romanesti si internationale. Asadar cea de-a XVIII-a editie isi insuseste din maiestria interpretativa a acestor personalitati, imbinata cu entuziasmul tinerilor interpreti, capatand el insusi o personalitate proprie marcata in egala masura de eleganta stilului clasic si de inedit. Printre artistii prezenti la cea de-a XVIII-a editie se afla nume mari pe plan international, alaturi de importanti artisti romani : Marin Cazacu, Gabriel Bebeşelea, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Valentin Gheorghiu, Liviu Prunaru, Andrei Licareț, Ștefan Aprodu, Elisabeth Leonskaja. Invitata specială a Festivalului „Enescu și muzica lumii” de la Sinaia va fi, pe 22 august, Orchestra Națională de Tineret a Olandei.

Vezi Programul AICI

Festivalul International „Enescu si muzica lumii” isi demonstreza inca odata caracterul dezvoltator prin organizarea unor cursuri de maiestrie de exceptie. Cativa dintre artistii ce ne vor incanta cu arta lor interpretativa vor impartasi tinerilor muzicieni romani din stiinta, cultura si maiestria pedagogica. Asa cum George Enescu, aici la Sinaia, a contribuit la formarea si dezvoltarea unor mari artisti, unii dintre cei mai renumiti interpreti si pedagogi vor sustine cursuri de maiestrie pentru tinerii muzicieni romani, continuand aceasta traditie, ce vor transforma orasul Sinaia in capitala muzicii si a tineretii.

Tags : bustenicasinofestivalul enescuprimariaSinaia

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.