close
Grupul de la PloieștiPromovate

Cenaclul de luni… 19 martie

Luni, la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești ședința literară a Cenaclului „I.L. Caragiale” a debutat cu o scută poezie recitată de Valentin Irimia, urmat fiind de lectura unui eseu în lectura inconfundabilei Kati Enache. Blanca Trandafir și Mihaela Popescu Taulet ne-au încântat cu propriile lor poezii, iar Mihai Ștefan a evocat-o pe poeta Magda Isanoș. Marianei Gheorghe a ales să ne prezinte un pasaj din cartea sa, „DIN INIMA TA, NAȘTE-MĂ! Confesiunea unui suflet în trup”, urmând dezbaterile susținute în mare parte de către Ioan Vintilă Fintiș, Florin Manole, Marian Smaranda și Kati Enache.

Serata s-a încheiat cu un film documentar impresionant, de Cătălin Apostol, despre Spitalul pentru bolnavi neuropsihici de la Călinești, Prahova, considerat de localnici „iadul pe pământ”, populat cu „făpturi de coșmar, rebuturi ale societății, arătari hidoase care fac umbră pământului degeaba”. Cei circa 300 de pacienți trăiesc într-un univers al lor, rupți aproape complet de ceea ce se întâmplă „afară”. Spectatorii pătrund în această lume conduși de unul dintre pacienți, Florin Trâmbițașu, care este conștient că își va petrece restul zilelor între aceste ziduri, alături de ceialți pacienți.

Alături de alți invitați, la recenta întâlnire literară au mai participat: Alice, Ioana și Andrei Neculea, Sebastian Baz, Gabriela Petri, Emanuel Toma, Adrian Rîmniceanu, Leonida Chifu, Florin Oprea Sălceanu, Octavian Onea și Virgil Rădulescu.

Tags : Aristotel AverigeanuBlanca TrandafirCătălin Apostolcorin culceadan draguseugen petrifilm documentarFlorin ManoleGabriela Petreioan vintila fintisKati Rodica EnescuLeonida Chifulivia dimulescuMarian Smarandaoctavian onearaul sebastian bazVirgil Rădulescu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.