close
Agenda culturală

Concert de JAZZ – „BRAZILIAN Jazz”

Duminică, 15 octombrie, la ora 19:00, se deschide, oficial, Stagiunea de Jazz 2017-2018 cu un concert deosebit – “Brazilian JAZZ”, susținut de Ploiești JAZZ Trio – Sorin Zlat, Răzvan Cojanu și Laurențiu Ștefan.
Invitați speciali ai evenimentului, alți doi artiști de excepție: Gabriela Costa (voce) și Alex Man (chitară).

Bilete online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/concert/concert-jazz-15-octombrie-2017/

Ploiești Jazz Trio a luat naștere la ceas aniversar – 65 de ani de la înființarea Filarmonicii “Paul Constantinescu” și la 50 de ani de Jazz în România.
Artiștii instrumentiști ce formează acest trio, Sorin Zlat (pian), Răzvan Cojanu (contrabass) și Laurențiu Ștefan (tobe), sunt nume grele ale muzicii jazz si fac parte din compartimentul de JAZZ al Filarmonicii, singurul de acest gen din Romania.

Cu un program de jazz brazilian, o îmbinare de ritmuri bossa nova cu o suită de improvizații ale jazzului latin, Ploiești JAZZ Trio promite o seară vibrantă alături de cei doi artiști invitați.

„Ploiesti JAZZ Trio” – Sorin Zlat (pian), Razvan Cojanu (contrabas), Laurentiu Stefan (tobe)
Special GUESTS:
Gabriela Costa – voce
Alex Man – chitara
Gabriela Costa – voce și Alex Man – chitară… doi mari iubitori de muzică. Pasiunea comună i-a adus împreună în trei proiecte inedite (de muzică braziliană tradițională, jazz și muzică românească de altădată), care poartă amprenta puternicelor lor personalități, ca oameni și ca artiști.
Bucuria de a cânta muzică braziliană s-a concretizat într-un material unic pentru România sub forma unui album numit “TEMPO DE AMOR”- Softrecords http://www.softrecords.ro/index.php/album/tempo-de-amor/

Gabriela Costa cântă și creează bijuterii unicat.
Profesoară de geografie ca formație, este pasionată și de sunete – care pot prinde forma unui cântec, și de culori, texturi, materiale – care se pot transforma într-o podoabă handmade.
“Sunt îndragostită de armoniile și ritmurile muzicii braziliene, așezate frumos, calculate parcă, predictibile și totuși mereu surprinzătoare, în care mă regăsesc ca și cum le-aș ști dintr-o altă viață… Dar cânt cu mare drag și muzica noastră românească veche și îmi place să mă cufund în romantismul sau voioșia ei, și uneori în jalea ei sfâșietoare… În jazz e ca în viață – poți să fii oricând surprins și provocat să improvizezi… Ar fi bine să te descurci!  Iar când nu sunt pe scenă sunt foarte fericită la masa mea de lucru, atunci când imaginația zboară și mâinile dau naștere ideilor plămădite în gând și pe hârtie.”
www.facebook.com/gabrielacostamusic
www.facebook.com/sagasjewellery

Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky” din Timișoara, cu master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat și foarte activ chitarist și contrabasist de jazz, premiat de revista Actualitatea muzicală în anul 2014.
Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen jazz-istic la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul – este recunoscut și ca un rafinat acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă.
Colaborează, de-a lungul timpului, cu big band-uri din țară și străinătate, și cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Edi Neumann, Luiza Zan și alții în numeroase concerte de club sau pe scene de festival.
În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București și desfășoară o activitate continuă de pregătire a elevilor din spațiul preuniversitar în vederea admiterii la facultățile cu profil jazz, cu rezultate remarcabile ale elevilor admiși în țară și în străinătate.
Susține workshop-uri pe teme variate și de interes pentru tinerii muzicieni (ansamblu, tehnică instrumentală, improvizație, compoziție, managment muzical) și participă constant în tabere de muzică improvizată și jazz ca profesor coordonator.
Este solicitat cu regularitate în jurii internaționale ale concursurilor studentești de jazz, precum cel de la Târgu Mureș – Festival Internațional Studenţesc de Jazz

www.facebook.com/man.alex.188
https://www.youtube.com/watch?v=wpLzq6CUJQ0&list=PLr_qAhnKkS3Rh6Ogfu7BYZvSMCZJxB1W_&index=1
https://www.youtube.com/watch?v=qkdovIDZ11M&list=PLr_qAhnKkS3Rh6Ogfu7BYZvSMCZJxB1W_&index=20

Tags : jazz brazilian

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.