close
Creștinătate

Cum să îndrepți cu adevărat pe altul

Ca să se poată sfinți ucenicii cu adevărat, Domnul a trebuit să Se sfințească mai întâi pe Sine Însuși; ca să-i poată face să moară, a murit mai întâi El; ca să-i poată învia și înălța la cer, a făcut aceasta mai întâi cu Sine Însuși. Slavă Ție, Care ne-ai arătat cel mai de preț și cel mai fericit drum spre slavă: umilința; cea mai curată și cea mai sfântă împlinire a voii lui Dumnezeu: iubirea; și cea mai desăvârșită fericire: aceea de a îndrepta și sfinți pe alții, prin iertarea Ta.

Taina și Minunea sunt cel dintâi lucru pe care ni-l arăți acum cu pilda Ta, când vrei să ne deschizi mintea asupra celei dintâi trepte pe care sui la cer: umilința cea mai adâncă, de care avem nevoie atunci când cercetăm vina altora; dragostea cea mai adâncă atunci când mustrăm; tăcerea cea mai mare atunci când iertăm și bunătatea cea mai deplină în toate acestea.

Părintele Constantin Sârbu, Lacrimă și har, Editura Bonifaciu, 2010

Tags : discipoliiisus hristospilde

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.