close
Agenda culturală

De văzut în noiembrie: Un film impresionant, Dineu cu proști, Nunta lui Figaro și…

Am fost recent la Opera din București, să văd Aida lui Verdi, o grandioasă punere în scenă care este, evident, sold-out cu mult timp înainte și foarte mulți prieteni m-au rugat să-i mai anunț când sunt astfel de ocazii , cu spectacole de excepție.

Cum mulți dintre noi nu avem mereu timp să căutăm idei, am zis să adun aici câteva recomandări pentru luna noiembrie, am făcut o scurtă selecție  cu niște titluri care chiar trebuie văzute, zic eu.

Să încep cu filmele. La cinema cred că merită văzut Geostorm, dacă sunteți fani acțiune și Gerard Butler.

Dar v-aș recomanda însă cu mult mai multă căldură un film pe care l-am descoperit mai târziu și care în noiembrie este difuzat de HBO pe 11, 18, 20 și 21. Se numește Patriots Dayși, pentru cine nu l-a văzut, este povestea impresionantă (și reală!) din spatele acțiunii de capturare a teroriștilor de la Maratonul de la Boston . Un thriller dramatic, plin de momente tensionate, ce prezintă în detaliu una dintre cele mai bine coordonate anchete din istoria poliției. Plus o distribuție de excepție, cu Mark Wahlberg, John Goodman și Michelle Monaghan.

header

Un alt must-see este super-piesa de teatru Dineu cu proști a lui Francis Veber, în interpretarea magistrală a cuplului Ion Caramitru – Horațiu Mălăele. Luna aceasta, două reprezentații, pe 15 și 16 noiembrie, la TNB.image-2013-10-12-15786441-70-dineu-prosti

Și nu uitati de Opera din București, care în noiembrie are cel puțin 4 spectacole grandioase pe care nu trebuie să le ratați. Nabucco pe 16, Madame Butterfly pe 22, Romeo și Julieta pe 25 și Nunta lui Figaro pe 26. Toate merită, credeți-mă…

xl_avatar1380x591_romeo_et_juliette

Andrei Nourescu

Tags : caramitrudineu cu prostimalaele

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.