close
Artă

Doi artiști din Berlin au cercetat țara noastră din 2015, iar acum vă invită la o expoziție fotografică despre Moldova

diez.md

Pe 6 septembrie, la ora 17.00, va fi vernisată expoziția „Taxonomie Moldova”. Lansarea proiectului expozițional va avea loc la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. Expoziția este realizată de artistul și fotograful german Volker Kreidler, în colaborare cu curatoarea și mediatoarea de artă din Ucraina Tanja Sokolnykova. Ambii sunt stabiliți la Berlin și lucrează împreună din 2014.

Totul a început cu o călătorie a lui Volker Kreidler în Moldova în anul 2015. Mai târziu, Tanja Sokolnykova s-a alăturat în călătoria care durează încă până azi. În ultimii ani, aceștia au explorat situația socio-politică ambiguă și contradictorie din Moldova, trasând transformările postsovietice încorporate în interrelația oamenilor și mediul în care aceștia trăiesc cu ajutorul fotografiei, dar și alte momente importante din țara noastră.

Aceste reflecții au provocat cartografierea fotografică în formatul unei expoziții prin crearea unei zone de contact a unei mapări colective a Moldovei, ce-și propune să interogheze și să remodeleze politica locației și apartenenței în favoarea unei politici a relației și a relaționării.

Doritorii vor putea vedea expoziția până pe 28 septembrie. Mai multe detalii despre expoziție găsești AICI.

(diez.md)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.