close
CreștinătatePromovate

Episcopia Husilor deschide un centru medical. Are deja doi medici si o ambulanta FOTO-VIDEO

Este de actualitate afirmația: “Vrem spitale, nu catedrale”.

Realitatea este că cei cu catedralele pun pe picioare servicii medicale complexe și de calitate. Biserica Ortodoxă are aproape 50 de centre medicale. Încă unul se deschide la Episcopia Hușilor. Reprezentanții BOR demonstrează astfel că lăcaşurile de cult nu se construiesc din banii de la Sănătate în detrimentul spitalelor, clinicilor, ba din contră, Biserica vine în sprijinul sistemului de sănătate. Centrul medical al Episcopiei Hușilor are deja doi medici, unul transferat la Huși de la Spitalul Parhon din București și încă o măicuță care a terminat rezidențiatul. Episcopia Hușilor are deja și o ambulanță și urmează să mai primească alte două mașini.  Crucea Roșie Bavareză  prin Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, a oferit în dar Episcopiei Hușilor prima ambulanță. Donaţia a fost posibilă ca urmare a colaborării dintre reprezentanţii Mitropoliei Germaniei şi Crucea Roşie Bavaria. Alte două ambulanțe au fost donate în luna august 2019 Fundaţiei medicale „Providenţa” din Iaşi.

“Era nevoie de o ambulanță care să acopere nevoile elementare din punct de vedere medical, iar noi să fim aproape de cei care au mare nevoie. La nivelul Spitalului Huși nu exista o asemenea ambulanță și atunci Biserica, la modul concret, încearcă să fie alături de oamenii care au nevoie de ajutor. Îi mulțumesc părintelui Klaus pentru că a înțeles că este nevoie să îi slujim pe cei sărmani, iar prin această slujire noi nu facem altceva decât sa Îl slăvim pe Hristos. În fiecare sărman, în fiecare nevoiaș este Hristos. Dacă suntem credibili și începem activitatea cu ambulanța aceasta, poate vor mai veni și altele. Deja avem un medic si va mai veni o maică. Vom face un cabinet medical care să fie în slujba celor care nu dispun de resurse financiare pentru investigații elementare, un set de analize de bază”, a declarat Episcopul Ignatie. Ambulanța pe care Episcopia Hușilor a primit-o ca donație, este un prim pas spre domeniul medical, domeniu în care reprezentanții bisericii vor să investească în perioada următoare. 

“Cei de la Crucea Roșie Bavareză ne-au oferit două ambulanțe pentru Spitalul Providența din Iași și una pentru Episcopia Hușilor. Îi mulțumim cu toții lui Dumnezeu pentru că noi avem atâta nevoie să fim ajutați și încurajați. Aceste donații s-au făcut prin părintele Klaus care este preot ortodox și care lucrează în cadrul Crucii Roșii Bavareze”, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei. Astfel, multînjurata Biserică Ortodoxă face, cel puțin la Vaslui, exact ce nu au reușit să facă autoritățile care s-au dovedit a fi mână în mână cu incomoetența. În județ funcționează deja mai multe centre sociale pentru bătrâni și copiii amărâți. În viitorul apropiat, Episcopia Hușilor va dispune și de un Centru de Îngrijire si Asistenţă Socială la Domiciliu, dar şi de un Cabinet Medical. Altfel spus, ce nu face statul, face Biserica. Sute de persoane din județ vor primi servicii medicale gratuite. “În satele din județul Vaslui e nevoie cel mai mult de medici care să fie permanent în legătură cu locuitorii. În prezent lucrăm pentru achiziționarea aparaturii medicale și pentru a obține documentele pentru autorizare. Sperăm să primim în scurt timp încă două ambulanțe”, a declarat părintele Vladimir Beregoi.

(Sorin SAIZU – stiriest.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.