close
Viață sănătoasă

ORTODOXIA ASIGURA SANATATEA VESNICA (SFINTENIA) 17

VIU SI OMORAT 2

Se vorbeşte mult de Dieteticieni, de „intoleranţa” la multe alimente crude, indicându-se fierberea…

Prin „dospire” se face mai mult decât „fierberea-neutralizarea”, de aceea trebuie să fie reconsiderată cu mai multă atenţie.

Fasolea, Soia şi toate Boabele leguminoase nu se pot folosi direct, tocmai datorită acestei „intoleranţe”, dar prin „fîerbere” îşi degradează trei sferturi din nutrivitate, încât „dospirea” este un „ideal” minunat de rezolvare a acestei probleme. Reţetele noastre de „Boabe muratedospite” sunt pe prim plan în Dietoterapie.

Orice aliment „cedează” greu să fie consumat, dar prin „dospire-uşoară autofermentare” se face o „deschidere şi o cedare”. Folosirea de condimente tari şi substanţe acide mai mult le „închistează”, de aceea alimentele ce au nevoie de „substanţe acide şi condimente” să fie „dospite-autoacidifîcate” prin propriul proces.

Apa nu o fierbeţi la ceaiuri şi la Supe, ci doar o încălziţi. Lăsarea în Apă a Plantelor şi a Alimentelor mărunţite produce tocmai „prefacerea dospirii”, ce este „jumătate digerabilitate”.

Pâinea noastră Pustnicească Dospită şi necoaptă este Alimentul Prim atât ca asimilabilitate, cât şi ca valoare nutritivă. Deci două fapte de mare importanţă: ne-omorârea şi autoacidifierea-dospirea-activarea în sine. A mânca direct „proaspăt” are valoare doar dacă se are în vedere „ne-omorârea”. Este bine să vă obişnuiţi şi cu „gustul direct“ al fiecărui aliment, dar multe fiind

„intolerante” au nevoie de „dospire”. Fructele au capacitatea de Asimilare directă şi de asemenea Verdeţurilecondimente aeriene (dar în cantitate mică).

Atenţie: să nu fie lăsate alimentele să fermenteze mult, că devin acide. „Uşoara dospire” este un echilibru dintre acid şi alcalin, ce conferă digestiei tocmai flexibilitatea de a-şi regla după specificitate aciditatea şi alcalinitatea.

Nu „omorî” nici moral, că se face o declanşare de „autotoxicitate”, foarte vătămătoare. Multe boli se declanşează după un zis „şoc moral”, tocmai prin propria „autotoxină a morţii”. Orice păcat produce în noi o „mâhnire de moarte”, ce secretă otrava morţii, de unde suportul multor boli ca provenind direct din acest „fond de autotoxicitate”, pe care medicina îl consideră „fond psihic”, dar care are şi o prelungire fiziologică fizicochimică. A nu ţine supărare, a nu duşmăni, a avea Credinţă în Binele DIVIN, a ierta. a nu mai face fapte ce vatămă pe alţii, etc. nu sunt simple „formule” Psihoterapeutice, ci reale „dezintoxicări” atât Sufleteşti, cât şi Biologice.

Pr. Ghelasie Gheorghe

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.