close
Agenda culturalăPromovate

FILARMONICA „PAUL CONSTANTINESCU” ORGANIZEAZĂ UN NOU CONCERT SIMFONIC

Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești organizează joi, 18 ianuarie 2018, la ora 19:00, un nou Concert Simfonic. După succesul răsunător pe care l-a avut în deschiderea „Ploieşti Jazz Festival”, ediția 2017, cu proiectul „Fits cântã Piaf”, dirijorul Cristian Oroşanu revine pe scena Filarmonicii ploieștene, alături de fagotistul Cristian Buciumaş.

Folosit mai mult în orchestră, fagotul a fost pus în valoare ca instrument solist destul de târziu din păcate, deşi posibilitățile sale s-au dovedit surprinzătoare. Cu timbru cald şi vădită expresivitate va interpreta Cristian Buciumaş, unul dintre cei mai apreciați fagotişti ai momentului, primele două lucrări din program: Heitor Villa – Lobos – ”Dans pe șapte sunete” pentru fagot și orchestră și Carl Maria von Weber – Andante și ”Rondo Ungarese” pentru fagot și orchestră Op. 35.

În continuarea serii veți putea asculta „Suita de Jazz” nr. 2 din creația lui Dmitri Şostakovici. Poate că pare neobişnuit ca o lucrare cu muzică de jazz să aibă autor rus, dar acest lucru se explică prin faptul că Şostakovici s-a îndrăgostit iremediabil de acest gen de muzică pe durata şederii sale în Statele Unite ale Americii.

Astfel, marele compozitor rus şi-a canalizat toată energia în această direcție abandonând stilul care l-a consacrat. Muzica de jazz şi America vazută prin ochii lui Şostakovici, orchestra simfonică, fagotistul Cristian Buciumaş şi maestrul Cristian Oroşanu în concert,  joi, 18 ianuarie 2018, ora 19.00.

Tabloul devine şi mai atrăgător dacă ne amintim că Suita de jazz nr. 2 cuprinde şi celebrul Vals nr. 2.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar și 10 lei – elev și student.

F.P.

Tags : filarmonica paul constantinescu ploiestiFits cântã PiafPloieşti Jazz FestivalSuita de jazz nr. 2

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.