close
Personalități

IN MEMORIAM ION STRATAN (III)

Ion Stratan despre starea poeziei

În calitate de autor a aproape 30 de volume, tipărite cu sufletul şi cu mintea, îndemn pe iubitorii scrisului şi lecturii spre o atentă şi precisă comunicare, cu toate libertăţile de rigoare, îmbinând exactitatea cu infinitele grade de expresie ale graiului nostru cel de toate zilele”.

Starea poeziei şi literaturii este legată de starea societăţii şi relaţiilor interumane. Dacă vorbim mai plastic şi mai nuanţat, sentimentele, intenţiile şi deciziile noastre vor fi mai autentice. Interesul pentru literatură şi artă este înnăscut vorbitorului cumpenei de milenii şi căutarea prin cuvânt sau prin culoare ori sunet muzical face parte din aceeaşi expediţie umană cu căutările oamenilor de ştiinţă, ale filosofilor şi, în parte, ale oamenilor politici. Desconsiderarea artei vorbirii plastice şi a simbolurilor culturale ne aruncă în grobianism şi trivialitate”.

(A consemnat Leonida Corneliu CHIFU)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.