close
ActualitatePromovate

Muzee mai puțin cunoscute pe care să le vizitezi la Noaptea Muzeelor

Muzeul “Micul Paris” - iutta.ro

 

Expoziții inedite, concerte, recitaluri, instalații – pe toate le poți vedea în această seară. Bucureștiul prinde viață de Noapte Muzeelor, o noapte în care porțile muzeelor, mici și mari, se deschid și ne îndeamnă să pătrundem în povești nescrise. Aproximativ 180 de muzee şi activităţi culturale şi curatoriale vor fi deschise în noaptea de 19 spre 20 mai. Dintre acestea noi am făcut o selecție a locurilor pe care trebuie neapărat să le vizitați.

Noaptea Albă în District 40

În cartierul Icoanei, Școala centrală, Rezistența Scena 9, Institutul Francez, Cărturești și CINEtic au pregătit o mulțime de evenimente: o instalație sonoră cu voci din Fonoteca Radiodifuziunii, un laborator de Imaginar, lecturi publice în limba română pe tema „Anul ‘68 în Franța și România”, muzica franceză din și despre anul 1968, un tur al Laboratorului de animație și multe multe altele. Noi sperăm să avem timp să vizităm cât mai multe!

Muzeul doctorului Minovici

La acest muzeu are loc expoziția Vila Dr. Nicolae Minovici: Restitutio, unde va fi expusă colecția sa de artă populară. Aceasta se crede a fi prima colecţie de artă popular care reușește să reprezinte toate regiunile ţării, prezentată într-un spaţiu special de expunere. Acest fapt face din muzeul doctorului Minovici primul muzeu bucureştean de artă populară. Iar ca niște mari iubitoare de românesc, sunt tare curioase.

Muzeul Antreprenoriatului în România

În sediul primei facultăți de antreprenoriat din România, EA – The Entrepreneurship Academy, sunt sărbătoriți 100 de ani de antreprenoriat în România. Vei putea să asculți poveștile a 30 de mari antreprenori de ieri și de astăzi și provocările prin care au trecut ei.

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck

Aici vei descoperi povestea unei apreciate familii de artişti care a început în secolul al XIX-lea cu sculptorul român de origine germană Karl Storck, primul profesor de sculptură la Şcoala de Belle-Arte şi autorul primei sculpturi monumentale care se păstrează în Bucureşti. Muzeul este amenajat în fosta reşedinţă a sculptorului, clădire realizată între anii 1911 şi 1913 în stil anglo-normand. Este cu siguranță ceva ce ar trebui vizitat.

Muzeul Naţional al Aviaţiei Române

Pe aerodromul din Pipera vei intra direct în atmosfera istorică a României. Aici vei da peste o varietate de avioane celebre, dar și peste cei trei pionieri ai aviaţiei române: Traian Vuia, Aurel Vlaicu şi Henri Coandă. Iar dacă ești pasionată de perioada interbelică, în pasajul care face legătura dintre cele două hangare este recreată atmosfera unei străzi din această perioadă magică a României.

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi

Ești invitată la o călătorie pe Dunăre. Aici vei putea să călătorești prin timp, prin fluviul, regiunile şi oraşele pe care le străbate Dunărea. Tot aici te vei putea bucura de o serie de 3 mini recitaluri jazz-istice incluzând teme de vals, în acorduri de chitară electrică şi acordeon, de la orele 21:00, 22:00 şi 23:00.  

Muzeul Naţional al Pompierilor

Între 17.00 şi 01.00, la Foișorul de foc vei putea admira fanfara Inspectoratului Pentru Situații de Urgență și cinci reprezentații ale Teatrului Independent, cu piese de Matei Vișniec. Îți recomandăm să mergi pentru că muzeul se va închide în câteva săptămâni pentru renovări de lungă durată. Ar putea fi o ultimă șansă să vizitezi colecția permanentă a Muzeului Național al Pompierilor, în forma sa originală, expusă din 1963 și până în prezent.

Muzeul “Micul Paris”

Ne teleportăm într-o atmosferă de vis, pe strada Lipscani a binecunoscutului Centru Vechi, într-o frumoasă casă de la 1877. Lasă-te fermecată de fresce pictate, tapet din mătase și parchet din lemn masiv, lustre din cristal și veioze cu abajur. Sună frumos, așa-i?

Muzeul Parfumului

Pe Calea Dorobanți e un mic muzeu privat, unicat în România, unde vei putea testa arome autentice. Aici au fost adunate peste 15.000 de obiecte din domeniul parfumeriei și al farmaceuticii, printre care și parfumul “Le Vainqueur”, creat special pentru Napoleon în 1795.

(iutta.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.