close
PersonalitățiPromovate

O amintire cu Ioan Gyuri Pascu

Gyuri Pascu regreta că nu s-a întâlnit mai des cu Iulian Mincu

De curând s-au împlinit cinci ani de la plecarea la cele veșnice a foarte îndrăgitului actor, cântăreț, comic Ioan Gyuri Pascu.

Mi-am amintit cu acest trist prilej de un scurt interviu televizat pe care i l-am luat în 1993, cu prilejul unui spectacol susținut de grupul umoristic ”Divertis” – grup din care făcea parte și Gyuri – la Ploiești. Din păcate, interviul s-a pierdut. Printre altele, s-a comentat faptul că fostul ministru al Sănătății (în guvernul Văcăroiu, perioada 1992-1996), Iulian Mincu, a afirmat în fața națiunii că în urma aplicării ”Programului de Alimentație Științifică a Populației” – conceput tot de el, dar în vremea Repede (dar după foarte mult timp) Împușcatului, căruia i-a fost medic curant – tinerii români ar fi ”câștigat” opt centimetri. În înălțime, ca să știți! Gyuri Pascu s-a lovit cu palma peste frunte de necaz: ”Dacă știaaam! Că eu am numai unu șaizeeeci!”, s-a lamentat. Apoi, către reporter, care are 1,92 m: ”Nu-mi puteți da 8 centimetri, că eu – din păcate – îi simt tot în lărgime (Gyuri era ”plinuț”, vă aduceți aminte), în loc să-i simt în înălțime? Dar dacă știam, mă-ntâlneam foarte des cu domnul Mincu. Luam cei opt centimetri și dup-aceea mă duceam la domnul Stoica (cel cu ”Caritas”-ul), care înmulțește totul de opt ori, se făceau 64 de centimetri și uite-acum jucam în NBA, alături de Ghiță Mureșan și Michael Jordan. Aaah…!”.   

                                                              Leonida Corneliu CHIFU

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.