close
Repere

Patriarhul Antiohiei: Este timpul ca războaiele să înceteze și toți oamenii să se bucure în pace

Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient şi-a exprimat nădejdea că anul 2018 se va afla sub auspiciile păcii. „Este timpul ca războaiele să înceteze și toți oamenii să se bucure întru pace”, a spus Preafericirea Sa în contextul intrării în anul nou.

El a atras atenţia că „nimeni nu a fost martor la o perioadă așa de neagră ca cea de acum, plină de ură, violență și terorism” şi a evidenţiat că „ne rugăm ca să se găsească o cale de împăcare și astfel pacea să răsune mai puternic  în inimile tuturor, mai presus de orice formă de război, de violență, de ură sau de terorism”.

În cuvântul rostit, Preafericitul Părinte Ioan a insistat asupra stării conflictuale care există în Siria, Liban, Palestina, Irak etc şi a numit această zonă drept „Orientul rănit”.

„Crucea Orientului”, a spus el în dimineaţa din prima zi a anului nou, „este o continuare a Crucii lui Hristos și sângele vărsat în Orient, incluzând aici și faptul că mulți fii duhovnicești au migrat de aici, este ca o suliță ce străpunge coasta lui Hristos în zilele noastre”.

Preafericirea Sa a oficiat Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum în prima zi a anului 2018 în catedrala Sfânta Fecioară Maria din Damasc.

Traducere: Pr. Gheorghe Costea, preotul comunităţii ortodoxe române din Siria.

Tags : Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.