close
Actualitate

Patriarhul Daniel si Ambasadorul Republicii Belarus

În ziua de 23 noiembrie 2017, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit într-o vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Andrei М. Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a manifestat bucuria față de numirea ca ambasador a domnului Andrei М. Grinkevich, care are o bogată activitate diplomatică, și a spus că se roagă Bunului Dumnezeu să binecuvinteze misiunea la București a Excelenței Sale.

La rândul său, domnul Andrei М. Grinkevich a mulțumit pentru primire și a menționat că a vizitat România, a avut întâlniri cu arhiepiscopi și mitropoliți, a vizitat biserici și mănăstiri și a fost impresionat de atitudinea caldă a românilor față de Biserică. În acest context, Excelența sa și-a declarat intenția de a contribui la apropierea celor două țări și la bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă din Belarus.

Ambasadorul a amintit că anul acesta se împlinesc 25 de ani de la stabilirea  relaţiilor diplomatice dintre România şi Republica Belarus. În acest sens, Excelenţa sa a spus că doreşte să promoveze relaţii de cooperare între Şcolile teologice din România şi Şcolile teologice din Belarus.

Domnul ambasador Andrei М. Grinkevich a precizat faptul că, până în prezent, peste 20 universităţi româneşti au contacte sau parteneriate cu universităţi din Republica Belarus. De asemenea, există multe parteneriate între muzee din cele două ţări.

În răspunsul său, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat că ar fi posibilă încheierea unui protocol de colaborare între Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Minsk .

Patriarhul României a subliniat, de asemenea, faptul că pelerinii români vizitează deja locurile sfinte din Rusia și Ucraina, prin Agenția de Pelerinaje Basilica Travel, exprimându-și speranța că vor putea fi vizitate și destinații similare din Republica Belarus.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Tags : Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.