close
Agenda culturalăPromovate

Ploieștean premiat la Gala Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, a organizat prima ediție a festivalului în perioada 6-12 noiembrie 2017.

Proiectul, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, a reunit 14 de spectacole de teatru, din 11 teatre din București, din țară și Republica Moldova: Teatrul Național București, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul Național Radu Stanca (Sibiu), Teatrul Național Marin Sorescu (Craiova), Teatrul Mihai Eminescu (Botoșani), Teatrul Național Satiricus (Chișinău), Teatrul Coquette, Godot Cafe Teatru și nu în ultimul rând Teatrul Dramaturgilor Români, cel mai nou teatru bucureștean. În cadrul Festivalului a avut loc și Colocviul Național al Dramaturgiei Românești Mircea Ghițulescu.

Selecționerul primei ediții a festivalului a fost dramaturgul Mircea M. Ionescu. Din juriu au făcut parte Olga Delia Mateescu (președinte), Carmen Dominte, Radu Herjeu, Sebastian Ungureanu, Horia Gârbea. În Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane a existat și secțiunea concurs destinată dramaturgilor debutanți.

Astfel, în urma vizionării spectacolelor din secțiunea IN și lecturării pieselor din secțiunea concurs destinată dramaturgilor români debutanți, juriul a decis acordarea următoarelor premii:

Premiul pentru debut (dramaturgi): Popescu Marian (Ploiești), textul „Două nunți și o sinucidere”.

Premiul pentru critică dramatică și/sau istorie teatrală: Doina Papp

Cea mai bună scenografie: Corina Grămoșteanu (spectacolul Confidențial. Scene argheziene, regia Dan Tudor, Teatrul Dramaturgilor Români)

Cea mai bună regie: Alexandru Maftei (spectacolul Nina sau despre fragilitatea pescărușilor împăiați de Matei Vișniec, Teatrul de Comedie)

Cel mai bun actor: Marius Bodochi (spectacolul Confidențial.Scene argheziene, regia Dan Tudor, Teatrul Dramaturgilor Români)

Cea mai bună actriță: Mihaela Teleoacă (spectacolul Nina sau despre fragilitatea pescărușilor împăiați de Matei Vișniec, Teatrul de Comedie)

Trofeul pentru Cel mai bun spectacol a fost oferit de Ioan Matei — Director în Ministerul Culturii și Identității Naționale — spectacolului Nina sau despre fragilitatea pescărușilor împăiați de Matei Vișniec, spectacol al Teatrului de Comedie.

Teatrul Dramaturgilor Români mulțumește tuturor participanților, Primăriei Municipiului București, Ministerului Culturii și Identității Naționale și felicită laureații primei ediții a Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane.

T.D.

Tags : Două nunți și o sinucideregala premiiteatrul dramaturgilor

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.