close
MonarhiePromovate

Proiectul Via Transilvanica

 

Ca Ambasador al proiectului Via Transilvanica, am străbătut o parte din Terra Banatica (cel mai lung tronson al traseului) alături de jurnaliștii de la TVR, RFI, Deutsche Welle, DIGI FM și Radio România, cu scopul de a promova „Drumul care Unește” atât în țară, cât și în străinătate.

Pașii ne-au purtat pe potecile rutei Gărâna-Secu, o zonă forestieră (predominant fag) ce trece pe lângă apeductele, viaductele și canalele de captare a Râului Timiș, cel mai mare râu drenant din spațiul hidrografic Banat.

De asemenea, am vizitat și borna ce înfățișează silueta Regelui Mihai I, recent instalată la Văliug. Aici, în apropierea Vilei Klaus, bunicul meu și-a petrecut un an din viață, în perioada Clasei Palatine.

Mulțumesc primarului Reșiței, Nelu Popa, și ghizilor Dan Bugarschi și Mark-Alex Muntean, care ne-au împărtășit multe detalii despre Banatul Montan, o zonă bogată în peisaje minunate și locuri încărcate de tradiție!

(Nicolae al României)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.