Ramona Horvath este o artistă de origine română recunoscută și apreciată în Franța. Concertele ei sunt mereu ocazii de standing ovations, publicul plecând de fiecare dată realmente cucerit de interpretarea și prezența scenică a Ramonei.
Pianistă excepțională, Ramona Horvath s-a născut la București într-o familie de muzicieni.Ramona este absolventă a Conservatorului din Bucureșsti, a fost elevași partenera de scenă a marelui pianist Jancy Korossy.
Instalată la Paris de mai mulți ani, Ramona este foarte prezentă pe scena internațională.Considerată ca fiind “unul dintre cei mai originali pianiști din Paris” (Jazz Hot), pianista concertează cu mare succes pe diferite scene francezeși europene, cluburi, festivaluri : Austria (Sala Radio ORF, Bosendorfer Hall), Belgia, Germania, Italia, Portugalia, Spania, Ungaria, România : Ateneul Român, Opera Națională Maghiară din Cluj, Sala Radio București, Filarmonica din Brașov…etc.
Primul său album, XS Bird, din 2015 a fost ales «cel mai bun album de jazz» în România. În 2017, a scos un alt album, Lotus Blossom, iar în 2019 a apărut cel de-al treilea album al său, pe care este prezentă împreună cu contrabasistul Nicolas Rageau, Le Sucrier Velours, un album care a avut critici excelente în presa franceză și internațională (USA, Austria, Ungaria, Țările de Jos…etc). Deasemenea , Ramona a atrasși atenția postului național TVR – International / Cultural care i-a consacrat cateva emisiuni-portrete, din ciclul „Români de succes din diaspora”.
Mai multe info despre concerte, emisiuni radio-tv, cronici din presa internațională, darși extrase videoși audio, puteți afla accesând situl artistei :www.ramonahorvath.com
Background
O întâlnire săptămânală cu titlul „Bien Ensemble – Creatorii români din Franta în timpul si după epidemia de coronavirus”, pe paginile noastre Facebook și Instagram, pentru a vedea și asculta artiști, creatori, a afla care sunt speranțele lor, ideile lor pentru viitorul apropiat, dar și gânduri despre felul în care procesul lor de creație sau de interpretare, de muncă artistică cotidiană, a fost nevoit să se armonizeze, să se adapteze cu izolarea impusă.
Înregistrările video pe care le vom prezenta vor fi în limba franceză sau vor fi subtitrate în limba franceză. Editarea este asigurată de videastul Alexander Varlamov.
(Sursa: Institutul Cultural Român)