close
Monarhie

Regele Mihai la filmările pentru pelicula „Tunurile din Navarone”

Familia Regală a României a postat, pe conturile de Facebook și Instagram, o fotografie în care apar Regele Mihai, actorii Gregory peck și David Niven și Regele Pavlos și Regina Frederica din Grecia.

„Rară fotografie cu Regele Mihai (în dreapta jos – n.r.) alături de Gregory Peck (în centru stânga, în picioare – n.r.) și David Niven (în stânga, în picioare – n.r.), în timpul filmărilor din Grecia pentru Tunurile din Navarone, legendar film a cărui premieră a avut loc în anul 1961. În fotografie mai apar Regele Pavlos și Regina Frederica ai elenilor, gazdele Regelui Mihai”, scrie pe Facebook Casa Regală.

O cititoare, Mirela Alis Dobrescu, ne-a mai trimis câteva imagini realizate cu acea ocazie (foto jos), în imagini apar MS Margareta (la 11 ani) împreună cu Regele Mihai I și Regina Mamă Elena, alături de Familia Regală a Elenilor în Insula Rhodos/ 1960 la filmarea filmului „Tunurile din Navarone” cu Anthony Quinn, Gregory Peck, David Nieven și Irene Papas.Tunurile din Navarone

Tunurile din Navarone este un film regizat de J. Lee Thompson în anul 1961. Scenariul a fost inspirat după romanul cu același titlu, scris de Alistair Maclean. În anul 1943, 2000 de soldaţi aliați au rămas izolaţi pe insula Kheros. Operațiunile pentru salvarea lor sunt zădărnicite de două imense tunuri instalate de naziști pe insula Navarone. Pentru a elimina pericolul reprezentat de aceste tunuri, capt. Keith Mallory (Gregory Peck), Cpl. Miller (Antony Quinn) si Col. Andrea Stavros (David Niven) sunt trimiși într-o misiune imposibilă: infiltrarea pe insula nazistă și distrugerea armamentului inamic.

O cititoare, Mirela Alis Dobrescu, ne-a mai trimis câteva imagini realizate cu acea ocazie, în imagini apar MS Margareta (la 11 ani) împreună cu Regele Mihai I și Regina Mamă Elena, alături de Familia Regală a Elenilor în Insula Rhodos/ 1960 la filmarea filmului „Tunurile din Navarone” cu Anthony Quinn, Gregory Peck, David Nieven și Irene Papas.

historia.ro

Tags : regele mihaitunurile din navarone

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.