close
Film

Relansare pe DVD: „Mortea domnului Lăzărescu”, un film de Cristi Puiu

„Moartea Domnului Lăzărescu”, lungmetrajul regizat de Cristi Puiu, va fi lansat pe DVD, într-o nouă ediție, la 12 ani de la premiera în România.

Relansarea va avea loc la București, la Cărturești Carusel, pe 10 octombrie 2017, de la ora 18.30, și la Sibiu, în cadrul festivalului Astra Film Festival, pe 13 octombrie 2017, de la ora 16,00, în prezența regizorului Cristi Puiu. Evenimentele de lansare vor continua și în alte orașe mari din țară în lunile octombrie și noiembrie 2017.

După succesul înregistrat de prima lansare pe DVD în 2009, acestă nouă ediție va apărea într-un tiraj de 1.850 de exemplare și va cuprinde filmul în format DVD cu subtitluri în engleză.

Lungmetrajul a câștigat premiul ‘Un Certain Regard’ la Festivalul de Film de la Cannes în 2005 și peste 50 de premii naționale și internaționale, fiind unul dintre cele mai recompensate filme din cinematografia românească.

‘Moartea Domnului Lăzărescu’ a fost clasat de New York Times pe locul 5 în topul ‘The 25 Best Films of the 21st Century So Far’, în 2017.

Cristi Puiu este unul dintre cei mai apreciați regizori români, iar cel mai recent film al său, ‘Sieranevada’ a fost propunerea României la Oscar în 2016.

Din 10 octombrie, fanii ‘Moartea Domnului Lăzărescu’ pot cumpăra această ediție din rețelele librăriilor Cărturești, Humanitas și Librarium din toată țara.

Pagina de Facebook: www.facebook.com/Moarteadomnuluilazarescu
Trailer: https://www.facebook.com/pg/Moarteadomnuluilazarescu/videos/?ref=page_internal

Pentru informații și detalii vă rugăm contactați:

Iuliana ȘIMANDAN | telefon 0747 273 833
email: iuliana.simandan@mandragora.ro

Sinopsis Moartea domnului Lăzărescu

Moartea domnului Lazarescu Marele Premiu „Un certain regard”, Cannes 2005
Premiul publicului la TIFF 2005, Cluj-Napoca
Marele Premiu „The Silver Orb”, Alba Regia 2005
Marele Premiu „The Golden Tower”, Palic 2005
Marele premiu al juriului Copenhaga 2005
„Lebada de Aur” – Cel mai bun actor Ion Fiscuteanu, Copenhaga 2005
Premiile Bayard d’Or pentru Cel mai bun film, si Cea mai buna actrita, Luminita Gheorghiu, Namur 2005
Un batran de 63 de ani – domnul Lazarescu – locuieste intr-un apartament de bloc cu cele trei pisici ale sale. Sotia lui a murit, iar fiica sa traieste in Canada. Simtindu-se rau, batranul cheama salvarea. Pana la sosirea acesteia, cere ajutorul vecinilor. Consultandu-l si suspectand un cancer de colon, medicul decide sa-l interneze. La spital intervin alte prioritati si batranul, care e presupus a fi alcoolic, este dus la alt spital, apoi la altul… Ceea ce parea la inceput o simpla formalitate – consultarea si supraveghearea unui batran care a vomat si se plange de dureri de cap – se transforma intr-un cosmar. Pe masura ce inainteaza in noapte, paramedicii conduc prin Bucuresti, incercand sa gaseasca un spital care sa le accepte pacientul, a carui stare se deterioreaza alarmant.

C.P.

Tags : cristi puiudvdfilme romanestimoartea domnului lazarescu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.