close
PromovateTradiții

Rețeta de joi: Chec de la Tanti Anica

Rețete cu povești
(prima ediție: 1 iunie 2023)

Pentru o excelentă formă sportivă

7 ouă
3 pahare de zahăr
3 ½ pahare făină
1 pahar sifon
1 coajă rasă de lămâie
1 linguriță praf de copt dr. Oetker
1 pahar cacao (sau mai mult, după plac. Eu, spre exemplu, prefer multă cacao)
Eventual, ceva vanilie

”Toate acestea se bat spumă cu telul sau se amestecă cu mixerul. Este o rețetă pentru două checuri. Amestecul rezultat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament, apoi se introduce în cuptor. Se încearcă din când în când cu o scobitoare. Se scoate și se consumă. Firește, cu poftă!”.

O rețetă de noapte și de zi

Cel care ne-a prezentat această rețetă este Nicolae ”Nicu” Bancov, fost instructor sportiv la CSȘ Ploiești, prieten al ziariștilor. El este cel care ne-a livrat, ani buni, informațiile legate de activitățile secțiilor clubului. Realizatorul acestei rubrici îl cunoștea de de peste 20 de ani. Dar, din păcate, Nicu a părăsit lumea aceasta. Cât de mult îi datorăm lui Nicu Bancov! Mereu amabil și prevenitor, dispus la orice oră să ofere relații suplimentare despre sportivii clubului și competițiile la care aceștia participau. Îi vom fi în veci recunoscători.

”Este o rețetă de noapte și de zi, că apare jumătate alb, jumătate brunet. Puteți consuma partea albă ziua, iar pe cea mai închisă seara”, ne sfătuia invitatul nostru, apoi a adăugat: ”Lăsând gluma deoparte, să nu credeți că dacă este chec nu merge cu un pahar de vin, preferabil roșu demisec”.

Mici și beri neelectorale

”Îmi place să gătesc, în special pulpe de pui la tavă și grătar de porc. Ca tuturor românilor, îmi plac micii. Dar să nu credeți că mă las vreun moment ademenit cu micii și bericile pe care le oferă unii politicieni poporului, mai ales în campaniile electorale. Nu țin la mine, deoarece foarte rar mi se întâmplă să consum mici în oraș. Îi prefer pe cei preparați de mine, împreună cu prietenii apropiați. Sunt mult mai ademenitori decât cei oferiți de politicieni. Poate vă voi prezenta odată și rețeta mea de mici”.

Forță și mișcare

Nicu Bancov mărturisește că se află într-o excelentă formă fizică. Checul Tănticăi Anica te menține într-o foarte bună formă sportivă. Nu îngrașă. ”Precum vedeți, nu sunt un supraponderal. Ba, îți conferă un surplus de energie. Fapt pentru care fac mișcare de două ori pe săptămână, la sala de forță de la club și la bazinul de înot de la <<Vega>>. Mișcarea nu trebuie niciodată neglijată”.

                   A consemnat Leonida Corneliu CHIFU,
                                                      ademenit de checul Tănticăi Anica, dar și de micii neelectorali ai lui Nicu Bancov

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.