close
Agenda culturală

Spectacole eveniment la Palatul Mogoșoaia

După două spectacole de excepție dominate de măiestria simbiozei artelor, în care protagoniști au fost actrița Adriana Titieni și pianista Andra Demidov, respectiv actrița Maria Ploae și Duo Kitharsis, ediția a II-a a Festivalului “Armonii poetice” continuă cu alte două întâlniri artistice unice la care spectatorii vor fi copleșiți de emoție, bucurie și frumusele.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și Asociaţia Culturală “Pro Valores” vă propun pentru sâmbătă 7 octombrie 2017, de la ora 12,  un spectacol eveniment în care poetul Mircea Dinescu va recita din cel mai recent volum al său – “Colierul din bomboane de colivă”, însoțit fiind de arta interpretativă a lui Fernando Mihalache, unul dintre puținii virtuozi români ai acordeonului care a reușit să pătrundă pe scenele de concert. El a obţinut titlul de doctor în muzică, în anul 2011, iar calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezența sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz, Blues& More,“The Sound of Spring”, etc.

Duminică 8 octombrie, tot de la ora 12, în încheierea festivalului, actriţa Ioana Calotă, împreună cu pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, vă invită să pătrundeți în universul eminescian.

Versurile de dragoste, de bucurie, de tristeţe, de dor sau cele cu influențe patriotice vor fi magic învăluite de muzicile rafinate ale lui George Enescu şi Bela Bartok.

Ioana Calotăactriță a Teatrului Nottara, a fost ucenica unor mari profesori de teatru, precum: Cătălin Naum, Mircea Albulescu, Sanda Manu, Ion Cojar, Gelu Colceag şi Tania Filip şi încă din timpul facultăţii a primit roluri pe care le-a construit pe sensibilitatea şi feminitatea sa ingenuă. S-a aventurat în piesele lui Mihail Sebastian, Camil Petrescu, Cehov, iar subtilitatea jocului şi tăria sufletească au pus-o faţă în faţă şi cu personaje precum Alcesta, Lady Macbeth sau Hedving Ekdal

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de către pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, este gândit, conceput şi realizat ca o manifestare  dinamică a muzicii camerale clasice. Pasiunea pentru  muzica de cameră a dat naştere, de-a lungul a opt ani de la înfiinţare, unor proiecte de succes realizate în ţară şi in străinătate. Printre ele se numără Brahmsiana (2008), spectacolul sincretic “Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), proiectul de mare anvergură profesională „Beethoven – Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialoguri muzicale“ (2013-2015). În 2013 Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de Radio. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist și sef de partidă al Orchestrei Naționale Radio.

Programul complet pe: http://armoniipoetice.wordpress.com/

Biletul de acces în palat (6 lei) asigură și accesul la spectacole.

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și Asociaţia Culturală “Pro Valores”

P.V.

Tags : Asociaţia Culturală “Pro Valores”palatul mogosoaia

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.