Cursele de pe Hipodromul Ploieşti au fost reluate, o dată cu una dintre reuniunile importante premergătoare derbi-ului de trap al României. Au fost patru curse interesante, cu principal punct de atracţie „Criteriul cailor de 4 ani”, una dintre cele două întreceri importante ce au loc în această lună şi premerg Derbi-ul de Trap al României, de pe 1 octombrie.

La startul cursei, a treia din program, s-au aflat nu mai puţin de 11 cai, o participare atât de numeroasă nefiind consemnată de mai bine de 10 ani pe Hipodromul Ploieşti: șapte cai indigeni şi patru străini, regulamentul permiţându-le acestora din urmă să participe la această cursă, nu însă şi la Derbi-ul de Trap al României. Pentru a participa la derbi, caii de 4 ani trebuie să ia startul atât în „Criteriul cailor de 4 ani”, cât şi în „Premiul de încercare”, ce va fi programat pe 17 septembrie.

Prezenţa în această cursă, precum şi în „Premiul de încercare”, de peste două săptămâni, e un criteriu pentru înscrierea cailor în derbi, aşa că toţi cei şapte cai autohtoni de 4 ani calificaţi au fost trecuţi pe lista de start de astăzi, alături de alţi patru trăpaşi străini (fără drept de a participa la derbi).

Armăsarul Barbarosa a fost însă retras din motive medicale, aşa că la startul cursei s-au aflat zece cai, care au oferit, însă, o dispută interesantă. La capătul unei curse în care s-au consemnat, din păcate, cam multe „distanţări” (5), câştigător a fost Star Nobel, urmat de Unique Noble şi Ugyeszno. În condiţiile în care ocupanţii poziţiilor 2 şi 3 sunt cai străini şi nu au acces în derbi, e de remarcat apariţia pe următoarele locuri a celor doi reprezentanţi ai Hergheliei Dor Mărunt, din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor: Seniorita şi Kanur. Premierea câştigătorilor a fost efectuată de consilierii locali Robert Vîscan, Marius Dinu şi Sanda Drăgulea.

Celelalte curse au fost câştigate de Histoire D’Inverne (Premiul Fănişor), Caligenia B.M.W. (Premiul Fidelio) şi Tajfun (Premiul Frenetica).

La reuniunea de duminică au asistat circa 700 de spectatori. Următoarea reuniune de trap va avea loc duminică, 17 septembrie.