close
Repere

Suflete tari

Nu ajunge ca omul să aibă numai tăria voinței, numai tăria sentimentului, numai tăria cugetării. Chiar toate împreună nu sunt de ajuns, fără un scop luminat.

La ce-i folosește atletului iuțeala picioarelor și tăria plămânilor, dacă de teama lui toți se feresc de el și nimeni nu-i cere ajutorul?

Îmbrăcate în veșmântul nopții, puternicele stihii ale naturii călăuzesc pe călător cu frică; luminate însă de zorile dimineții, călătorul se împrietenește cu ele.

Asemenea sunt și așa-zisele suflete tari. Îmbrăcate în întunericul iubirii de sine și al deșertăciunii, ele ajung de temut pentru oamenii și firea din jurul lor. Înveșmântate însă cu lumina dumnezeiască, ele ajung izvorul bucuriei pentru toți din jur.

Grindina este mai tare decât ploaia; cu toate acestea, grindina nu are niciun prieten pe pământ.

Sfântul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine și rău, Editura Sophia, 1999

Tags : 1999Editura SophiaÎnvățături despre bine și răuSfântul Nicolae Velimirovici

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.