close
Monarhie

Un cunoscut preot, dezvăluiri incredibile despre Regele Mihai: „Farsa din Elveţia”

Un cunoscut preot face dezvăluiri incredibile despre Regele Mihai I și situația actuală explozivă din Casa și jurul Casei Regale a României.. Acesta face o serie de devoalări incredibile despre conjunctura din anturajul Majestăţii Sale. Marcel Răduţ Selişte are un text extrem de dur pe Facebook. Omul decorat de Regele Mihai vorbeşte despre incidentele grave din Elveţia, cu Principele Nicolae.

„DESPRE INCIDENTELE REGRETABILE DIN CASA REGALĂ A ROMÂNIEI – PORUNCILE LUI HRISTOS SUNT MAI PRESUS DE ORICE REGULĂ OMENEASCĂ ȘI DE VOINȚA ORICĂRUI OM, INCLUSIV A MAJESTĂȚII SALE REGELE!

Cu tristețe, ca preot onorat de MS Regele Mihai I cu ”Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate”, am aflat despre regretabile incidente și declarații de presă care tulbură probabil ultimele ceasuri ale vieții pe pământ a Regelui Românilor. Aceste incidente și declarații poartă în sine un aspect deosebit de sensibil, anume loialitatea MS Regele Mihai I atât față de Poruncile lui Hristos – dintre care „întâia este: „Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn” și: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta”. Aceasta este cea dintâi poruncă, iar a doua e aceasta: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Mai mare decât acestea nu este altă poruncă” (Sfânta Evanghelie după Marcu XII, 29-31) – precum și de Canoanele Bisericii Creștine.

Trebuie lămurit acest aspect, din respect pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României! În Comunicatul Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I din data de 09.11.2017, se informează despre un incident pe care l-ar fi provocat ASR Principele Nicolae, încercând să pătrundă la MS Regele, pentru a-l vizita”, scrie preotul.

Acesta nu se opreşte însă aici. Preotul spune că Regele nu ar fi putut fi împărtăşit dacă nu îşi ierta nepotul. „În textul comunicatului de presă se precizează că „Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri”, precum și că „incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.”

Aceste două informații – 1.MS Regele refuză să-și vadă nepotul și 2.incidentul a survenit la o oră după ce MS Regele primise Sfânta Împărtășanie – induc o idee extrem de gravă, anume aceea că MS Regele Mihai I a fost împărtășit fără a fi vrednic, prin încălcarea Canoanelor Bisericii.

Conform rânduielilor Bisericii Ortodoxe Române cu privire la păcatele care opresc de la Sfânta Împărtăşanie şi canonisirea lor după Sfîntele Canoane, „cel învrăjbit cu cineva, mai înainte de a se împăca, nu poate intra în biserică şi nici să trimită prinos şi să facă câte 50 de mătănii pe zi până ce se va împăca cu cel pe care l-a supărat, cerându-şi iertare cu toată umilinţa, iar dacă acela este vinovat şi tot el nu vrea să se împace, vina rămâne asupra lui, iar acesta nu mai este sub canon.”

Altfel spus, dacă MS Regele Mihai I nu și-a iertat nepotul (așa cum reiese din comunicatul de presă), atunci a fost împărtășit fiind nevrednic, adică în stare de păcat (învrăjbit cu nepotul). Consider că MS Regele Mihai I al României a dovedit prin curajul cu care s-a împotrivit instaurării dictaturii staliniste, prin jertfele din perioada exilului și prin toată slujirea adusă Națiunii și Statului Român, că este un bun creștin, loial Bisericii lui Hristos și Neamului Românesc. Prin urmare, am convingerea că în comunicatul de presă emis de Casa Regală a României regăsim fie o gravă eroare de interpretarea a celor întâmplate, fie expresia unei alte voințe, străină de voința Majestății Sale Regele Mihai I al României!

Despre Declarația Alteței Sale Regale Principesa Elena, mama ASR Principele Nicolae (care declarație nu face decât să insiste asupra gravei ipoteze că MS Regele Mihai I a fost împărtășit fără să fie vrednic) este inutil să discut. Spun doar atât: oricât de grav ar păcătui un copil, mama este datoare să-l iubească până la capăt, iar dacă onoarea cere să nu-l apere, iubirea de mamă poruncește să nu-l judece decât în intimitatea tainicei și binecuvântatei relații dintre mamă și copilul pe care l-a purtat în pântece.

TRĂIASCĂ REGELE!”, a încheiat preotul.

stiripesurse.ro

Tags : casa regalamonarhieregele mihai I

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.