close
ActualitateMonarhiePromovate

La mulți ani, România!

 

Astăzi ne amintim de un moment simbol din istoria țării, în care toți românii au fost același gând – pentru unire! La 1 decembrie 1918 a avut loc Marea Adunare de la Alba Iulia, descrisă de publicațiile vremii ca ”Cea mai sărbătorească, cea mai solemnă, cea mai sfântă adunare a neamului românesc”, în urma căreia s-a înfăptuit Marea Unire.

Sub sceptrul Regelui Ferdinand I, numit și „Întregitorul de țară”, s-a realizat Marea Unire din 1918, cel mai important act din istoria poporului român. Astfel, a devenit primul rege al tuturor românilor, România ajungând atunci dintr-o țară mică, un stat de mărime medie în Europa.

De asemenea, a fost omul reformei agrare -„regele țăranilor” – al celei electorale şi al acțiunilor pentru consolidarea statului național unitar român. România, sub conducerea Sa, a cunoscut progrese pe toate planurile – cultural, politic, economic – demonstrând valoarea constructivă şi inteligența poporului român, cu care Regele Ferdinand s-a identificat.

Costume naționale din colecția Muzeul Național al Țăranului Român

 

ASR Nicolae al României

Tags : 1 decembriemarea uniremonarhieziua nationalaziua romaniei

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.